Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Γιώργος Βασιλειάδης: «Διεκδικούμε διεθνείς διοργανώσεις με πολλές στοχεύσεις»

Γιώργος Βασιλειάδης: «Διεκδικούμε διεθνε...

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και στους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες του 2019

Στις αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα, και αυτές που διεκδικεί αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου. «Δεν διεδικούμε διοργανώσεις χωρίς την εξαφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητάς τους,» υπογράμμισε ο υφυπουργός, τονίζοντας πως στόχος της Πολιτείας είναι και η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων που αφέθηκαν να ρημάξουν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στην Αθήνα.

«Χάσαμε ένα στοίχημα στο παρελθόν... Δυστυχώς, σήμερα δεν έχουμε όπλα. Τα χρήματα δεν υπάρχουν γιατί όταν υπήρχαν δεν πήγαιναν εκεί που έπρεπε. Δεν έχουμε ΟΠΑΠ, δεν έχουμε ειδικούς λογαριασμούς.

Έχουμε όρεξη για δουλειά, όμως, υπάρχουν λευκά χαρτιά και ανοιχτοί προϋπολογισμοί, πετυχαίνουμε πράγματα και θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα,» τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Οσο για το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και το γήπεδο του μπιτς βόλεϊ;

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Αττικής, Σπύρος Πάντζας, ο οποίος κατέθεσε τη δική του εμπειρία, μίλησε ανοιχτά: «Συμφέροντα, γραφειοκρατία, ιδιοκτησιακά καθεστώτα, μνημονιακές επιταγές! Στο ΤΑΪΠΕΔ αντιμετωπιστήκαμε ως επιχειρηματίες και όχι ως ελληνικό δημόσιο».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε σε σειρά διοργανώσεων που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει η χώρα μετά από μία μακρά περίοδο αποχής από τέτοιες πρωτοβουλίες, λόγω της οικονομικής στενότητας:

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό και μέσα σε μία χώρα που ξαναστέκεται στα πόδια της, έχουμε εντάξει τη διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Μακριά από τις αμετροέπειες του παρελθόντος και πιο κοντά στη δική μας ιδιοσυγκρασία, διεκδικούμε και σχεδιάζουμε διοργανώσεις σχεδιασμένες με πολλές στοχεύσεις και αθλητικές και κοινωνικές και οικονομικές.

Είμαστε στην τελική ευθεία για να διεκδικήσουμε πανευρωπαϊκούς Αγώνες Ενόργανης Γυμναστικής την Άνοιξη του 2018,  ούτως ώστε οι Έλληνες φίλαθλοι να δουν από κοντά αγωνιζόμενο τον Λευτέρη τον Πετρούνια, αλλά και να έχουν οι Έλληνες αθλητές τη δυνατότητα να πάρουν μέρος χωρίς κόστος σε μία διεθνή διοργάνωση.

Το 2019 ξανανοίγει η κωπηλατική πίστα των Ιωαννίνων καθώς εκεί διεκδικήσαμε και πήραμε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και Γυναικών, το καλοκαίρι του 2019 θα κλείσει με τους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες που θα γίνουν στην Πάτρα, αγώνες που διεκδικήσαμε και κερδίσαμε και μάλιστα καταφέραμε να αποτελούν τους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αθλημάτων Παραλίας που θα γίνει μερικούς μήνες αργότερα στις ΗΠΑ.

Θα διεκδικήσουμε και άλλες διοργανώσεις που με μικρό μπάτζετ σε νέα βάση, σε νέα λογική, θα τονώσουν τον ελληνικό αθλητισμό. Δείχνουμε ότι η χώρα μας είναι ξανά εδώ και μπορεί με άλλη λογική μακριά από τα άσχημα παραδείγματα του παρελθόντος μπορεί να μπει ξανά στο προσκήνιο.

Δίνουμε έτσι και την ευκαιρία στους Έλληνες φιλάθλους να δουν μεγάλα αστέρια του χώρου, αλλά και στους Έλληνες αθλητές να αποκομίσουν διεθνείς εμπειρίες με τη συμμετοχή τους σε μία διοργάνωση στην χώρα τους.

Λόγω της κρίσης και της υποχρηματοδότησης το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να στέλνουμε αποστολές και τα παιδιά μας να παίρνουν τις κατάλληλες εμπειρίες για να μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερες εμπειρίες σε αυτές τις διοργανώσεις.

Σε καμία περίπτωση σε αυτό το σημείο δεν θα ήθελα να παραγνωριστεί, η προσπάθεια της ομοσπονδίας μπάσκετ, που παίρνει συνεχώς μεγάλες διοργανώσεις, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, της ομοσπονδίας του βόλεϊ που με προβλήματα καταφέρνει να στέκεται όρθια, της Ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας με μεγάλες διοργανώσεις και είμαι πολύ χαρούμενος που σε αυτό το πλαίσιο έχει μπει και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν έχουμε περιθώριο για διαχωριστικές γραμμές, ο στόχος είναι κοινός, είναι μια χώρα που με αξιοπρέπεια προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Ξέρουμε τα προβλήματα μας, είμαστε σε συνεχή συνεργασία με όλες τις Ομοσπονδίες, τα οικονομικά είναι πάντα ασφυκτικά αλλά στόχος είναι να βρίσκουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα και γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε ή θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για εμάς, τα παιδιά μας και τις γενιές που έρχονται».

«ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ»

Σχετικά με τη διεκδίκηση μιας σειράς διεθνών διοργανώσεων και το σχετικό μπάτζετ που προβλέπεται σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Βασιλειάδης ξεκαθάρισε, μετά από σχετική ερώτηση:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσουμε καμία διοργάνωση αν δεν έχουμε διασφαλίσει την οικονομική της βιωσιμότητά. Και τη μη ή στο κατ’ ελάχιστον επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε οποιοδήποτε event, αν δεν έχουμε χρήματα, αν δεν ξέρουμε πως θα τα εξασφαλίσουμε ή αν επιβαρύνουμε τον μικρό μας προϋπολογισμό.

Δεν θα στερήσουμε χρήματα από τις Ομοσπονδίες και από τους αθλητές μας κατ’ επέκταση για να κάνουμε μία διοργάνωση. Όλες οι διοργανώσεις είναι βασισμένες σε μία αναλογική: έσοδα είτε μέσω χορηγικών προγραμμάτων, από τον ιδιωτικό τομέα κτλ.

Έχοντας εξαιρετική συνεργασία με τη Ομοσπονδία γυμναστικής, τον πρόεδρό της κ. Βασιλειάδη και τον δήμαρχο Γαλατσίου (σ.σ. το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ενόργανης θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του), ήδη υπάρχει προγραμματισμός. Τα οικονομικά είναι δεδομένα, είναι στενά, οι Ομοσπονδίες τα ξέρουν καλύτερα.

Δεν διακινδυνεύουμε την οικονομική βιωσιμότητα τους για αυτές τις διοργανώσεις. Τα χρήματα που γλιτώνω για να στείλω το σύνολο των αθλητών στο εξωτερικό, πιστέψτε με τις περισσότερες φορές είναι πολύ περισσότερα».

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να διεκδικήσει διοργανώσεις και για την αξιοποίηση Ολυμπιακών Ακινήτων. Ο Γιώργος Βασιλειάδης απάντησε σχετικά: «Σας υπενθυμίζω το Παγκόσμιο της Πάλης. Είναι μέσα από τη λογική, πρέπει να αποκτήσου αθλητική και οικονομική ζωή.

Μέσα στο νομικό πλαίσιο που ετοιμάζουμε, για να τους δώσουμε και μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία, προσαρμοζόμαστε σε μία νέα πραγματικότητα να βρούμε λύσεις για να οργανώσουμε το μέλλον μας.

Τα επιτεύγματα του ελληνικού αθλητισμού αυτό το καλοκαίρι που ήταν ένα μαγευτικό ελληνικό αθλητικό καλοκαίρι με επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα, από το πινγκ πονγκ μέχρι την ιστιοπλοΐα, από την Άρση Βαρών μέχρι την Πάλη μετά από πάρα πολλά χρόνια, δείχνουν ότι οι Ομοσπονδίες κι εμείς προσαρμοζόμαστε στη νέα πραγματικότητα και γι αυτό μπορούμε πλέον να είμαστε αισιόδοξοι».

«ΧΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ... ΑΛΛΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ»

Αναφορικά στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά (το είχαν ζητήσει ξένες Ομοσπονδίες για προετοιμασία) και το γήπεδο μπιτς βόλεϊ, ο Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε:  «Χάσαμε ένα στοίχημα. Εγώ δεν θέλω να μείνω στο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων και να κουράσουμε τον κόσμο με τα ίδια και τα ίδια.

Πράγματι δεν έγινε ο προγραμματισμός και δεν χτίσαμε πάνω στην Ολυμπιακή κληρονομιά, αφού την πληρώσαμε που την πληρώσαμε και την πληρώνουμε ακόμη! Φέτος, έχουν ξεκινήσει και έρχονται διεθνείς Ομοσπονδίες.

Στην ΚΟΕ, έκανε προετοιμασία εδώ η εθνική Βελγίου, στην κωπηλασίας προπονήθηκε η εθνική του Καναδά στα Γιάννενα που σε άλλες χώρες, με αυτό το φυσικό κάλος, πουλούν αυτές τις υπηρεσίες και βγάζουν χρήματα.

Τώρα εμείς το καταφέρνουμε, το κάνουμε πόλο αθλητικής έλξης, πάμε να συνεργαστούμε με την Ομοσπονδία του κλασσικού αθλητισμού της Ρωσίας. Μιλάμε για άλλου επιπέδου συνεργασίες, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, τα ξενοδοχεία που θα πάρουν χρήματα, αλλά  ταυτόχρονα και στη δυνατότητα συμπροπόνησης με τους δικούς μας αθλητές.

Δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση! Δυστυχώς, δεν έχουμε όπλα. Τα χρήματα δεν υπάρχουν γιατί όταν υπήρχαν δεν πήγαιναν εκεί που έπρεπε. Δεν έχουμε ΟΠΑΠ, δεν έχουμε ειδικούς λογαριασμούς. Εχουμε όρεξη για δουλειά, υπάρχουν λευκά χαρτιά και ανοιχτοί προϋπολογισμοί, πετυχαίνουμε πράγματα και θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ικανοποιημένος από το υψηλό επίπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας ο Υφυπουργός Γ. Βασιλειάδης


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports