Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ο παίκτης της ΕΑΠ Μίλτος Τσαρκάτογλου στο thebest.gr: "Είμαστε το νέο αίμα της ΕΑΠ"

Ο παίκτης της ΕΑΠ Μίλτος Τσαρκάτογλου στ...
Λαλιώτη Αμαλία

Ο ταλαντούχος αθλητής έχει υψηλούς αθλητικούς στόχους

Ο Μίλτος Τσαρκάτογλου είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του πατραϊκού βόλεϊ και μέλος της νέας "φουρνιάς" των αθλητών της ΕΑΠ που γράφουν την δική τους ιστορία. Ο νεαρός αθλητής μιλά στο thebest.gr για τους προσωπικούς, αλλά και ομαδικούς του στόχους.

Πώς θα χαρακτήριζες την περσινή σεζόν σε άνδρες και εφήβους για την ΕΑΠ;

Θεωρώ ότι η περσινή χρονιά χαρακτηρίζεται ως πετυχημένη, καθώς οι στόχοι της ομάδας επιτεύχθηκαν. Στο εφηβικό φτάσαμε στον τελικό του πανελλήνιου, καθώς και η ανδρική ομάδα με τους τότε ισχυρισμούς περί δημιουργίας της pro league είχε κερδίσει το εισιτήριο γι αυτή.

Οι στόχοι σας για τη νέα αγωνιστική περίοδο;

Η ομάδα μας απαρτίζεται απο νεανικό σύνολο και είναι σημαντικό ότι ο κορμός με την πάροδο του χρόνου έχει παραμείνει ίδιος, συνεπώς οι στόχοι που θέτει η διοίκηση είναι σε συνάρτηση με την δική μας πρόοδο.

Σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού μας θέλουμε η ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και πιο συγκεκριμένα στην μεγάλη κατηγορία, κάτι το οποίο φαντάζει δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία διεξαγωγής των παιχνιδιών στα μπαράζ

Ποιο είναι το μυστικό επιτυχίας της ΕΑΠ;

Είναι αλήθεια πως η ΕΑΠ είναι "ευλογημένο" σωματείο. Κάποια στιγμή έφτασε να είναι στην "top" κατάσταση και έπειτα έκανε στροφή 360° και γύρισε στο μηδέν. Παρόλα αυτά βρέθηκαν ξανά αθλητές οι οποίοι πήραν τα ηνία και έφεραν την ΕΑΠ εδώ που είναι σήμερα, οπότε το μυστικό είναι η σύνδεση, τα βιώματα και το καλό κλίμα που έχουμε χτίσει με το πέρασμα των χρόνων.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η διοίκηση καθώς έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση της, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο προπονητές τόσο ο Αντώνης Γεράνιος στην αρχή όσο και ο Άρης Αγγελόπουλος στη συνέχεια, έχουν δώσει άλλη αίγλη στην ταυτότητα της ομάδας και πολλά χρήσιμα στοιχεία.

Πόσο εύκολο είναι να προετοιμάζεσαι για πανελλήνιες και να παίζεις επαγγελματικά βόλεϊ;

Επειδή έχω περάσει από αυτό το στάδιο δυο φορές με διαφορετικές συνθήκες όμως, θεωρώ ότι είναι ένα δύσκολο κομμάτι να συγχρονίσεις την εκπαίδευση, τον πρωταθλητισμό και όχι τον αθλητισμό στην προσωπική σου ζωή.

Τονίζω την λέξη πρωταθλητισμό γιατί είναι άλλο να αθλείσαι και άλλο να κάνεις κάτι επαγγελματικά με στόχους. Σίγουρα αυτοί που εν τέλη έχουν θετικό απολογισμό σε όλα είναι συνειδητοποιημένοι και δεν παρεκκλίνουν κατά την διάρκεια από τους στόχους.

 

Αποτελείται εσύ και οι συναθλητές σου τη νέα καλή "φουρνιά" αθλητών της ΕΑΠ;

Αυτό που ξέρω είναι ότι από την αρχή μέχρι τώρα υπάρχουν αθλητές που αποτελούν το βασικό σχήμα της ομάδας, με την προσθήκη ενός ή δυο αθλητών προκειμένου να επιτυγχάνονται οι στόχοι, αναμφίβολα λοιπόν αποτελούμε το νέο αίμα της ΕΑΠ

Ποια θεωρείς καλύτερη στιγμή μέχρι τώρα στην καριέρα σου;

Ξεχωρίζω την πρώτη μου συμμετοχή στην εξάδα της Εθνικής ομάδας και την άνοδο στην Α2 Εθνική.

Χειρότερη;

Η χειρότερη στιγμή είναι ο τραυματισμός μου στην μέση κατά την διάρκεια του πανελλήνιου παίδων στη Θήβα, ήταν πραγματικά πολύ άσχημη εμπειρία, καθώς τότε χάσαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε το χρυσό και έπειτα έχασα τους βαλκανικούς αγώνες με την Εθνική ομάδα.



Τι μπορεί να σε βγάλει εκτός ελέγχου σε έναν αγώνα;

Ένας καταλυτικός παράγοντας που θεωρώ ότι συμβάλει στον αποσυντονισμό είναι η μη σωστή διαχείριση των νεύρων, σαφώς σε κάθε αθλητή υπάρχει το δικό τρωτό σημείο, αλλά εγώ θα επικεντρωθώ σ' αυτό.

Ασχολείσαι με την διαιτησία;

Είναι αλήθεια πως και αυτή έχει ρόλο και σημασία σε έναν αγώνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διαιτητές είναι και αυτοί άνθρωποι σαν και μας τους αθλητές, οπότε είναι βέβαιο πως κάποια στίγμη θα κάνουν και λάθος.

Παλαιότερα έδειχνα με τον τρόπο μου αυτό που με ενοχλούσε, πλέον όταν είναι κάτι εις βάρος μου απλώς αδιαφορώ, δεν νομίζω ότι μια διαιτησία μπορεί να επηρεάσει πολύ το αποτέλεσμα, όταν είσαι ανώτερος, απλά θα πρέπει να το δείξεις αγωνιστικά

Σε επηρεάζει αρνητικά ή θετικά η κερκίδα;

Ανέκαθεν δεν με ενδιέφερε η κερκίδα. Κάποιοι βέβαια υποστηρίζουν ότι μια ομάδα πρέπει να έχει φιλάθλους, κάτι που με βρίσκει σύμφωνο αρκεί οι φίλαθλοι να κινούνται σε φυσιολογικό πλαίσιο.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports