Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναι μεν... αλλά για την γραμμή Πάτρα- Κεφαλονιά– Ιθάκη -Η διαφορά και το... λάθος- Τι λέει στο thebest.gr o Δήμαρχος Ιθάκης

Ναι μεν... αλλά για την γραμμή Πάτρα- Κε...

Θα γίνει νέα συνεδρίαση την Πέμπτη στις 15.00 παρουσία και του Υπουργού Π. Κουρουμπλή

21:30 Μία σημαντική διαφορά κι ένα λάθος που αφορά στο απογευματινό δρομολόγιο είναι το σημείο απόκλισης των δύο εταιρειών για να τα βρουν και να επαναλειτουργήσει επιτέλους η γραμμή Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη. Μιλώντας στο thebest.gr ο Δήμαρχος της Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας μας είπε σκεπτικός πως εδώ και 2 εβδομάδες ο ίδιος τρέχει για το θέμα και δεν βρίσκεται λύση.

Ως γνωστό μετά από μία στην κυριολεξία μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοικών συγκοινωνιών στο Υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά όπου παρέστη και ο κ. Στανίτσας, το αποτέλεσμα ήταν να μετατεθεί η όποια τελική απόφαση για την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι όπου θα παραστεί και ο ίδιος ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Δεν τα βρήκαν οι δύο εταιρείες και η διαφορά τους έχει να κάνει στα απογευματινά δρομολόγια. Υπήρχε κι ένα λάθος στην αίτηση της μίας εταιρείας που αντί για Πισαετός Ιθάκης – Σάμη έγραφε Πισαετός –Πόρος, το οποίο διορθώθηκε αλλά η άλλη εταιρεία δεν δεχόταν», ανέφερε ο Δήμαρχος της Ιθάκης, ο οποίος ακούστηκε ανήσυχος και όχι πολύ αισιόδοξος, ωστόσο θεωρεί ότι καθώς και το Συμβούλιο Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών έχει μόνο γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα, μπορεί τις διαφορές των 2 εταιρειών ως προς τα δρομολόγια (η μία εταιρεία θέλει για παράδειγμα 3 δρομολόγια στον Πόρο) να τις παρακάμψει με την απόφαση του και την δύναμη του ο Υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση ήταν παρόντες και ο Δήμαρχος της Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, η βουλευτής Κεφαλονιάς Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και πάνω από 10 Δημοτικοί σύμβουλοι, γεγονός που καταδεικνύει την αγωνία και τεράστιο ενδιαφέρον των ανθρώπων και των αρχών των 2 νησιών του Ιονίου για την επαναλειτουργία της γραμμής.

 

20:20 Πέντε ώρες κράτησε η κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην Αθήνα για την επαναλειτουργία της γραμμής Σάμη Κεφαλονιάς– Πάτρα – Ιθάκη.

Οι εξελίξεις από τον Πειραιά είναι μάλλον ευχάριστες καθώς μετά την αποδοχή όλων των απαιτήσεων της  Kefalonian lines από την Ionian Group, το ΣΑΣ – Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών έκρινε ομόφωνα το αίτημα επαναλειτουργίας της γραμμής Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς- Ιθάκη για λογαριασμό της Kefalonian lines.

Από την μαραθώνια συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι εντάσεις, ενώ τελικά αποφασίστηκε να γίνει μία νέα τελική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών παρουσία και του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή την Πέμπτη 26/10/2017, στις 3 το μεσημέρι στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kefaloniapress.gr, ο κ. Λυκούδης της Kefalonian lines τελευταία στιγμή σκέφτηκε άλλες τροποποιήσεις τις οποίες δεν δέχτηκε το ΣΑΣ.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ούτε σήμερα βγήκε απόφαση. Νέα συνεδρίαση αποφασίστηκε για αύριο στις 3.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Ναυτιλίας Πηγή: www.inkefalonia.gr

Πάντως όπως εκτιμά το kefaloniapress.gr, η γραμμή εγκρίθηκε και το πρώτο δρομολόγιο της Kefalonian Lines μπορεί να αρχίσει από τη 1η Νοεμβρίου 2017.

Η Kefalonian lines επέμενε στην χρονική διαφορά 2 ωρών στο δρομολόγιου του Πόρου Κεφαλονιάς με το λιμάνι της Κυλλήνης σε σχέση με τις ώρες αναχώρησης του δρομολογίου για Πάτρα.

Την Τρίτη το βράδυ σύμφωνα με το inkefalonia.gr, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των εταιρειών Kefalonian lines και Ionian group με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντοριονιό, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία.

Η Ionian Group, όπως αναφέρει το inkefalonia.gr, δεν παρέστη στη νέα συνάντηση η οποία είχε προγραμματισθεί για τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας θα κατέθετε βελτιωμένη πρόταση στο ΣΑΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις