Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Πρώτη νίκη για τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Μπάσκετ: Πρώτη νίκη για τον ΠΑΟΚ στο Τσά...

Ο "δικέφαλος" επιβλήθηκε της Ορλαντίντα με 63-58 στη Σικελία

Την πρώτη του νίκη στον 2ο όμιλο του Basketball Champions League πέτυχε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε της Orlandina με 58-63 μέσα στη Σικελία. Ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παίζοντας καταπληκτική άμυνα και μπορεί να απειλήθηκε στο τέλος από τους Ιταλούς, αλλά πήρε μία πέρα για πέρα δίκαιη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος από την πρώτη περίοδο, όπου χάρη στην άμυνα του, κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά (7-18). Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τη ρακέτα του ΠΑΟΚ και αναλώθηκαν στα σουτ τριών πόντων, τα οποία δεν ήταν εύστοχα, ενώ οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έβρισκαν λύσεις τόσο από την περιφέρεια, όσο και μέσω των ψηλών του.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου ο ΠΑΟΚ κράτησε τον έλεγχο του αγώνα μέσα από την άμυνα του, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 19-32.

Η Orlandina ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με ένα σερί 6-0, μειώνοντας στους 7 (25-32), αλλά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και βρήκε λύσεις στην επίθεση αρχικά με τον Lucky Jones και στη συνέχεια με 2 μεγάλα τρίποντα των Λίνου Χρυσικόπουλου και Αντώνη Κόνιαρη, διατηρώντας τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (38-49).

Οι γηπεδούχοι εξαπέλυσαν την τελική τους αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο και κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά, η οποία έπεσε στους 6 (49-55) στο 34΄.

Ένα τρίποντο του Αντώνη Κόνιαρη διαμόρφωσε το 49-58, αλλά η Orlandina επανήλθε μειώνοντας αρχικά στους 6 (52-58) και στη συνέχεια στο καλάθι (58-60) στο τελευταίο λεπτό.

Την λύση για τον ΠΑΟΚ έδωσε ο Lucky Jones, ο οποίος αρχικά έπαιξε πολύ καλή άμυνα στην κρισιμότερη επίθεση της Orlandina πάνω στον Justin Edwards και στη συνέχεια ευστόχησε στις 3 από τις ελεύθερες βολές που επιχείρησε διαμορφώνοντας το τελικό 58-63.

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ήταν ο Lucky Jones, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Βαγγέλης Μαργαρίτης με 12 και Owen Klassen και Αντώνης Κόνιαρης με 10.

Τα δεκάλεπτα: 7-18, 19-32, 38-49, 58-63

ΟΡΛΑΝΤΙΝΑ (Ντι Κάρλο): Αλιμπέγκοβιτς 3, Ίχρινγκ 2, Ατσούρ 3 (6 ασίστ), Κουλμπόκα 15, Στράουτινς, Ντέλας 5, Έντουαρντς 9, Βοϊτσιεχόφσκι 12 (7 ριμπάουντ), Ικόβλεφ 7.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Ντίλαρντ 4, Κλάασεν 10 (8 ριμπάουντ), Χρυσικόπουλος 3, Κρουμπάλι 4 (10 ριμπάουντ), Κόνιαρης 10 (6 ασίστ), Καράς, Μαργαρίτης 12, Κατσίβελης 3, Τζόουνς 17 (11 ριμπάουντ), Τρις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάσκετ: Κρίσιμες αναμετρήσεις για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports