Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη λύση του Δημοτικού Κτηνιατρείου για τα αδέσποτα προσανατολίζεται ο δήμος Πατρέων

Στη λύση του Δημοτικού Κτηνιατρείου για ...

Άκαρπες οι προκηρύξεις που προηγήθηκαν για την διαχείριση του προβλήματος από ιδιώτες κτηνιατρους

Την προοπτική δημιουργίας δημοτικού κτηνιατρείο εξετάζει τώρα η δημοτική αρχή μετά τις άκαρπες προσπάθειες που έγιναν μέσω των δυο προκυρήξεων που προηγήθηκαν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων της Πάτρας.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση στο Κεντρικό Διαμέρισμα της πόλης, που έγινε στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, τοποθετήθηκε εκτενώς και στο θέμα της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, όταν ρωτήθηκε σχετικά:

«Κάναμε –είπε- δύο προκηρύξεις για τα αδέσποτα ζώα, που αφορά στην περισυλλογή, την εξέταση, την στείρωση, τον εμβολιασμό, το τσιπάρισμα, και την περίθαλψη, αλλά για δεύτερη φορά, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν κτηνίατρο. Και είναι φυσικό, γιατί οι όροι που έχουν τεθεί, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από κανένα κτηνιατρείο.

Σας θυμίζω ότι το Πανεπιστήμιο δεν δέχθηκε να λειτουργήσουμε εμείς ως Δήμος το χώρο που είχε παλιά η Μέριμνα, -η άδεια της οποίας ανακλήθηκε από την Περιφέρεια-, αναζητήσαμε άλλη έκταση, αλλά δεν βρήκαμε κάποια που θα πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Και τώρα αναζητούμε μια άλλη λύση, αυτή της δημιουργίας δημοτικού κτηνιατρείου, πράγμα δύσκολο αφού δεν μπορείς να προσλάβεις προσωπικό. Παράλληλα θα κάνουμε και παρέμβαση στην κυβέρνηση, την οποία θα την βάλουμε προ των ευθυνών της, αφού εκείνη έχει τη δυνατότητα να το λειτουργήσει σε επίπεδο περιφέρειας. Γιατί δεν είναι μόνο η Πάτρα, είναι το Αίγιο, ο Ερύμανθος, η Δυτική Αχαΐα και το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, πρέπει να εξεταστεί και να λυθεί συνολικά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις