Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Κύκλου "Μαγναύρα" για τη νέα περίοδο 2017-2018

Πάτρα: Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Κύκλου...

Την Κυριακή 22/10 με ομιλία για το Μουσείο Μπενάκη

Οι εκδηλώσεις του Κύκλου για τον ευρύτερο Ελληνικό πολιτισμό «Μαγναύρα», για τη νέα περίοδο 2017-2018 ξεκινούν την Κυριακή 22/10. Η 1η εκδήλωση έχει θέμα «Μουσείο Μπενάκη, ένα μουσείο στην καρδιά της Ελλάδας», με ομιλητή τον Γιώργη Μαγγίνη, Δρ. Αρχαιολογίας & Ιστορίας της Τέχνης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μουσείο Μπενάκη.

Θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 7:30 μμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Μιχαλακοπούλου 58 (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου), στην Πάτρα.

Το Μουσείο Μπενάκη είναι ένας πολυσχιδής μουσειακός οργανισμός μοναδικός στην Ευρώπη που στεγάζεται σε δέκα κτήρια απλωμένα στον αστικό ιστό της Αθήνας και παραπέρα. Το όραμα του ιδρυτή του Αντώνη Μπενάκη (1873–1954) έχει μπολιαστεί εδώ και 86 χρόνια με δωρεές, προσπάθειες και όνειρα ευεργετών, επισκεπτών και εργαζομένων.

Η συλλογή του είναι η μόνη στην χώρα μας που μπορεί να τοποθετήσει τον ελληνικό πολιτισμό σε διάλογο με τους πολιτισμούς του κόσμου. Η διάλεξη αυτή θα παρουσιάσει σύντομα τις ποικίλες συλλογές και δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη εστιάζοντας σε λιγοστά από τα 500.000 αντικείμενά του.

Η εκδήλωση γίνεται με την ευγενική χορηγία και στήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η επόμενη προγραμματισμένη διάλεξη του Κύκλου Μαγναύρα προγραμματίζεται για την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58, στην Πάτρα. Θα μιλήσει για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης" στο Ελληνικό Ιωαννίνων: Μια περιφερειακή καινοτόμα προσπάθεια πολιτισμικής διαχείρισης, ο Χ. Μεράντζας Επίκ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το συνολικό Πρόγραμμα της περιόδου 2017-2018 μπορείτε να το δείτε εδώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις