Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένα συγκινητικό τουρνουά εις μνήμην Τάκη Γκίκα- Ο γιος του Γιάννης ξανανοίγει το οδοντιατρείο του- Δείτε φωτό

Ένα συγκινητικό τουρνουά εις μνήμην Τάκη...

Εκπληρώνεται ένα μεγάλο όνειρο του Τάκη

Ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά που πλημμύριζε συγκίνηση, διοργανώθηκε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου το απόγευμα, στη «Γήπεδο Σπυρόπουλου» στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. Το τουρνουά διοργανώθηκε εις μνήμην του αείμνηστου Πατρινού οδοντιάτρουΤάκη Γκίκα που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 30 Ιουλίου 2015. Πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα, ο γιός του Τάκη, Γιάννης Γκίκας παρέλαβε πλακέτα που είχε αθλοθετήσει ο Σύλλογος Παλαιμάχων Πάτρας.

Αν ο Τάκης Γκίκας βλέπει από ψηλά, σίγουρα θα ήθελε να μπει να παίξει, καθώς το ποδόσφαιρο ήταν μεγάλη του αγάπη. Και σίγουρα θα δάκρυζε όταν θα άκουγε τον Ηλία Γρηγόρη να λέει «την πλακέτα θα παραλάβει ο γιος του Τάκη, ο Γιάννης, που την Δευτέρα ξανανοίγει το οδοντιατρείο του Τάκη». Πράγματι, ο Γιάννης ορκίστηκε οδοντίατρος και από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου ξανανοίγει το οδοντιατρείο του Τάκη, εκπληρώνοντας ένα μεγάλο όνειρο του πατέρα του.

Στο τουρνουά έλαβαν μέρος οι ομάδες «Παλαίμαχοι Πάτρας», «Οδοντίατροι και Φίλοι Τάκη Γκίκα» και η ομάδα «Σπυρόπουλου».  Παρόντες συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του ποδοσφαίρου όπως ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Άγγελος Δανιήλ.

Ήταν γνωστή η αγάπη του Τάκη Γκίκα για το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα σε ηλικία 17 ετών, το 1967, στον Άρη Πατρών στη θέση έξω αριστερά, καθότι αριστερόποδαρος. Συμπαίκτες του στον Άρη Πατρών ο Καούρης, Μαυρής, Τριάντης, Ιωαννίδης, Σαράντης, Τσανταρλιώτης, Παπάς, Θεοδωρόπουλος και άλλοι.

Όταν το 1977 άνοιξε το οδοντιατρείο του σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν εγκατέλειψε την  μπάλα. Έτσι κάθε Τετάρτη και Σάββατο για 35 χρόνια έπαιζε με τους φίλους του στο γήπεδο «Σπυρόπουλου».

Πάτρα: Ποδοσφαιρικό τουρνουά στη μνήμη του Τάκη Γκίκα από τους φίλους του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις