Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η πρόεδρος του πανελλήνιου κτηνιατρικού συλλόγου μιλά στο thebest.gr για τη σχέση ανθρώπων και ζώων το 2017 - ΒΙΝΤΕΟ

Η πρόεδρος του πανελλήνιου κτηνιατρικού ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τεράστια η συνεισφορά ενός ζώου στην ψυχολογία του ανθρώπου

Για την ανεκτίμητη αξία ενός οικόσιτου ζώου μέσα στο σπίτι σε καιρούς οικονομικής και ηθικής κρίσης, μίλησε στο thebest.gr η πρόεδρος του πανελλήνιου κτηνιατρικού συλλόγου Αθηνά Τραχήλη. Με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα των ζώων οι κτηνίατροι επικαιροποιούν τις θέσεις τους για τη διεθνής Διακήρυξης Δικαιωμάτων των Ζώων, που έχει ως στόχο την διασφάλιση της υγείας και ευζωίας των ζώων, συντροφιάς αλλά ακόμη και των παραγωγικών.

Από το 1931 που ορίστηκε η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου έχουν γίνει πολλές προσπάθειες και σημαντικές αλλαγές τόσο σε νομοθετικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αλλαγής συνείδησης των πολιτών.

Εξάλλου η Διεθνής Διακήρυξη Δικαιωμάτων των Ζώων παραμένει επίκαιρη και έχει ως στόχο την διασφάλιση της υγείας και ευζωίας των ζώων, συντροφιάς αλλά και των παραγωγικών.

Οι Έλληνες κτηνίατροι είναι εκείνοι οι επιστήμονες που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τόσο τα θέματα υγείας που αφορούν στη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, όσο ακόμη και σε εκείνα τα συναισθηματικά οφέλη που λειτουργούν αμφίδρομα μεταξύ τους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο πανελλήνιος κτηνιατρικός σύλλογος συμμετείχε σε εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων σε όλες τις κεντρικές πόλεις της χώρας εκτός των άλλων και με διανομή ενημερωτικού υλικού προς τους πολίτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις