Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγγίζουν τις 12.000 οι αντιρρήσεις στην Αχαΐα για τους δασικούς χάρτες! Δεν επαρκεί το προσωπικό για να τις εξετάσει

Αγγίζουν τις 12.000 οι αντιρρήσεις στην ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Φάκελοι παντού στην αρμόδια Υπηρεσία

Με έναν τεράστιο όγκο δουλειάς, στον οποίο αδυνατούν να ανταπεξέλθουν εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών, βρέθηκαν από τις 25 Σεπτεμβρίου-καταληκτική ημερομηνία για τους δασικούς χάρτες- οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Αχαΐας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα, καθώς συνεχίζουν να φθάνουν φάκελοι μέσω ταχυδρομείου, οι αντιρρήσεις που κατατέθηκαν στο Νομό αγγίζουν τις 12.000.

Σε αυτούς τους φακέλους θα πρέπει να προστεθούν περίπου 1.020 αιτήσεις πρόδηλων λαθών καθώς και περί τα 1.200 αιτήματα εξαγορών. Από τους αριθμούς και μόνο εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς το πρόβλημα με το οποίο βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών αλλά και πόσο θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες μέχρι να εξεταστεί ο φάκελός τους, να βγει κάποιο πόρισμα και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Γίνεται επίσης προφανής η ανάγκη εξειδικευμένους επιστημονικούς προσωπικού, ιδιαιτέρως δασολόγων οι οποίοι θα ασχοληθούν με όλες αυτές τις υποθέσεις οι φάκελοι των οποίων «κοσμούν» πλέον τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών.

«Πρέπει να συνταχθούν οι Επιτροπές μέσω του Γενικού Γραμματέα, με την Διεύθυνση Συντονισμού, θα πάνε να πάρουν Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι Επιτροπές σε περίπου 2 μήνες. Ο Νόμος λέει να εξεταστούν οι αντιρρήσεις σε 4 μήνες με παράταση άλλους δύο αλλά δεν γίνουν αρκετές επιτροπές δεν νομίζω ότι φθάνει ο χρόνος που προβλέπει ο Νόμος για να εξεταστούν. Πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο παράτασης αυτών των τρομερά ασφυκτικών προθεσμιών», υποστηρίζει ο Διευθυντής Δασών Αχαΐας, Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Και τούτο καθώς, όπως εξηγεί, παράλληλα γίνονται και οι εισηγήσεις, μέσω των Δασαρχείων, για την άρση των αναδασωτέων όπου είναι ΑΑ και ΠΑ για να γίνει μετά και διόρθωση στο Κτηματολόγιο. Το δε Κτηματολόγιο της Πάτρας λήγει στις 30 Μαρτίου και ίσως κι εκεί θα πρέπει να δοθεί μια παράταση γιατί θα πρέπει να περιμένουν τις Επιτροπές για να κάνουν αγωγές διορθώσεως.

Στην παρούσα φάση όσοι πολίτες έχουν πάρει αριθμό πρωτοκόλλου δεν έχουν να κάνουν τίποτε άλλο παρά υπομονή, μέχρι να συσταθούν οι Επιτροπές, να συνεδριάσουν και να καταλήξουν σε αποφάσεις για τον κάθε φάκελο ξεχωριστά. Όσοι δεν έχουν πάρει αριθμό πρωτοκόλλου επειδή έστειλαν τον φάκελό τους μέσω ταχυδρομείου θα πρέπει μια από τις επόμενες ημέρες να περάσουν από τα γραφεία της Διεύθυνσης στην οδό Μπουμπουλίνας για να πάρουν το αριθμό τους ώστε να μπορούν και αυτοί να παρακολουθούν την πρόοδο της υπόθεσής τους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση πόσες εκτάσεις αφορούν αυτοί οι χιλιάδες φάκελοι με τις αντιρρήσεις, όσο όμως τρέχουν οι διαδικασίες η Υπηρεσία θα είναι σε θέση να συγκεντρώσει και αυτά τα στοιχεία και να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις