Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοτική Αρχή της Πάτρας: Ποτέ δεν επιβραβεύσαμε την τεμπελιά, αλλά η αξιολόγηση έχει άλλους στόχους

Δημοτική Αρχή της Πάτρας: Ποτέ δεν επιβρ...
Βγενόπουλος Φάνης

Στο Δήμο της Πάτρας δεν ξεκίνησε η διαδικασία όπως ζητά το Υπουργείο

Καμία ενέργεια για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων της Πάτρας, που ξεκινά από σήμερα στο Δημόσιο, δεν έγινε στο δημαρχείο, μετά το «εντέλλεσθε» της δημοτικής Αρχής προς τα υπηρεσιακά στελέχη υπέρ της αποχής. Το «εντέλλεσθε» υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή από τον αναπληρωτή του δημάρχου Διονύση Πλέσσα, καθώς ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης απουσίαζε εκτός της πόλης.

Με το «εντέλλεσθε» παρέχεται πλήρη κάλυψη στα στελέχη του Δήμου – διευθυντές, τμηματάρχες, προϊσταμένους, κτλ – να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία του Υπουργείου. Είχε προηγηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων, με την οποία καταγγέλλεται η τροπολογία της Κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με το Σωματείο «με εκβιαστικό τρόπο επεμβαίνει στα εσωτερικά του Συνδικαλιστικού Κινήματος, λειτουργεί εξ αντικειμένου ως  απεργοσπαστικό μέσο και προωθεί τον ατομικισμό κόντρα στη συλλογικότητα». Με την ίδια ανακοίνωση το Σωματείο καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους να συνεχίζουν την αποχή από την αξιολόγηση.

Να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι προχωρούν σε Γενική Συνέλευση στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης την Τρίτη 3/10/2017 στις 11.00 το πρωί, όπου θα καθορίσουν τη στάση τους.

Στελέχη της δημοτικής Αρχής που μίλησαν στο thebest.gr για το θέμα, έλεγαν ότι η θέση του Δήμου είναι ξεκάθαρη και καταγεγραμμένη, υπενθυμίζοντας ότι έχει υπάρξει και στο παρελθόν «εντέλλεσθε» προς τους υπαλλήλους για μη συμμετοχή στην αξιολόγηση πριν από πέντε μήνες, τον Απρίλιο του 2017. Και τότε Δημοτική Αρχή είχε δηλώσει ότι στηρίζει τους εργαζόμενους του Δήμου και τη θέση των Σωματείων για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Μάλιστα, υπενθύμιζαν την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Διοίκησης Διονύση Πλέσσα, σε κοινή σύσκεψη της δημοτικής Αρχής με τα συνδικάτα, του περασμένου Απριλίου, όπου έλεγε:

«Ποτέ ως Δημοτική Αρχή, δεν συμβιβαστήκαμε και πολύ περισσότερο δεν επιβραβεύσαμε την τεμπελιά, τη ρεμούλα και την κοπάνα. Ποτέ δεν διαμορφώσαμε θέση που να λέει ότι είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο ενάντια στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπαλλήλου. Όπως επίσης δεν θεωρούμε ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για τα προβλήματα.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις