Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο πιο άνομβρος Σεπτέμβρης της τελευταίας δεκαετίας μόλις τελείωσε – Και οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες

Πάτρα: Ο πιο άνομβρος Σεπτέμβρης της τελ...

Τι αναφέρει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης

Ο πλέον άνομβρος Σεπτέμβριος της τελευταίας δεκαετίας για την περιοχή της Πάτρας, μόλις τελείωσε και οι προβλέψει για τις βροχοπτώσεις δεν είναι ευοίωνες. Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης, βασιζόμενος στα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών της περιοχής για τις βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ο πιο άνομβρος Σεπτέμβρης των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών μόλις τελείωσε στην πόλη της Πάτρας, σύμφωνα με τις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην περιοχή του βόρειου λιμένα της πόλης και λειτουργεί από το 2008 http://penteli.meteo.gr/stations/patra/

Ενδεικτικά ο υετός (ύψος βροχής) δεν ξεπέρασε τα 5mm φέτος τον Σεπτέμβρη ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλους τους σταθμούς που βρίσκονται στην πόλη η μέγιστη τιμή μηνιαίου υετού που κατεγράφη ήταν 7,3mm στον μετ/κο σταθμό του παρακάτω λινκ, που βρίσκεται στα προάστια της πόλης.

http://meteopatras.eu/index.php?p=11#data-area

Και οι προβλέψεις, από την άλλη, είναι δυσοίωνες, καθώς στη μεγαλύτερη, αν όχι σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας που μας έρχεται δεν αναμένουμε κάτι αξιοσημείωτο από πλευράς βροχοπτώσεων, μιας και η ατμοσφαιρική κυκλοφορία είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την γένεση υετοφόρων βαρομετρικών χαμηλών, στην περιοχή της Μεσογείου θάλασσας. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αυτής της εβδομάδας, λοιπόν, τόσο στην Πάτρα όσο και στην υπόλοιπη δυτική χώρα, σε ευρύτερο επίπεδο, θα είναι η σχετική ψύχρα στις πεδινές έως και το κρύο στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα τη νύχτα και νωρίς το πρωί, όπου στα τελευταία αναμένονται μονοψήφιες ελάχιστες θερμοκρασίες σε καθημερινή βάση.

Η πόλη της Πάτρας πιο συγκεκριμένα θα έχει θερμοκρασιακές τιμές περί των 15-16oC νωρίς το πρωί και τις μεσημβρινές ώρες όχι πάνω από 25-26oC

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις