Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Αρχοντικές μεταγραφές 2017-18 στην ποδοσφαιρική Ευρώπη!

Αρχοντικές μεταγραφές 2017-18 στην ποδοσ...

Διαβάστε αναλυτικά

Ακόμα μια καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος έφτασε στο τέλος της με τις ομάδες απ’ όλα τα πρωταθλήματα να ενισχύονται σημαντικά για να πετύχουν τους στόχους τους.

Ωστόσο θα λέγαμε ότι ορισμένες από τις παρακάτω μετεγγραφές ήταν άξιες θαυμασμού και πραγματικά θα ανεβάσουν επίπεδο τις ομάδες.

Κάθε καλοκαίρι οι ομάδες καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη σεζόν, καθώς έχουν στόχο να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν. Άλλες ομάδες κυνηγούν την υπέρβαση, άλλες την επιστροφή τους στις επιτυχίες και άλλες επιθυμούν να διατηρήσουν τα σκήπτρα και να υπερασπιστούν τους τίτλους που κατέκτησαν.

Γενικότερα για να χτιστεί μια ομάδα απαιτείται αρκετός κόπος και τεράστια οργάνωση. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο όλα αυτά τα στοιχεία τα είδαμε, καθώς οι ομάδες απέκτησαν πάρα πολλούς παίκτες.

Μάλιστα ορισμένες ομάδες κατάφεραν να φέρουν σπουδαίους παίκτες στα ρόστερ τους και ουσιαστικά με τις κινήσεις αυτές να ανέβουν ένα επίπεδο πάνω απ’ ότι ήταν πριν.

Πριν ξεκινήσουμε δείτε και τις μεταγραφές των 4 κορυφαίων Ελληνικών ομάδων:

Μεταγραφές ΑΕΚ | Μεταγραφές ΟΣΦΠ | Μεταγραφές ΠΑΟ | Μεταγραφές ΠΑΟΚ

Αγγλία (Premier League)

Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Όπως είναι λογικό ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι τεράστιος κι έτσι οι ομάδες δεν θα μπορούσαν να μην δεν προχωρήσουν σε ηχηρές μετεγγραφές.

Μάντσεστερ Γιουνάιντετ (Μουρίνιο): Ιδιαίτερα κινητική αλλά και ουσιαστική ήταν η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο σ’ αυτό το μετεγγραφικό παζάρι. Συγκεκριμένα οι «κόκκινοι διάβολοι» προχώρησαν σε αρκετές κινήσεις εκ των οποίων οι τρεις εξ’ αυτών ξεχώρισαν.

Η πρώτη αφορά τον χώρο του κέντρου και συγκεκριμένα ακούει στο όνομα του Νεμάνια Μάτιτς, του περσινού πρωταθλητή με την Τσέλσι. Ο Σέρβος είναι ο παίκτης που ταιριάζει γάντι στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Μουρίνιο και μάλιστα μπορεί να αποτελέσει συνδετικό κρίκο άμυνας-κέντρου και επίθεσης-κέντρου.

Δεύτερη κίνηση που σίγουρα μπορεί να μπει στην λίστα των κορυφαίων μετεγγραφών είναι και αυτή του Ρομέλου Λουκάκου από την Έβερτον. Ο Βέλγος φορ είναι ένας παίκτης που σκοράρει με αρκετά μεγάλη συχνότητα.

Είναι ένας φορ-φονιάς που λέμε, καθώς τη μισή ευκαιρία θα την κάνει γκολ. Μάλιστα το ύψος και η δύναμη του, γεμίζουν την περιοχή του αντιπάλου. Είναι δεδομένο ότι ο Λουκάκου θα απασχολεί δύο με τρεις παίκτες σε κάθε ματς.

Τέλος, τρίτη και τελευταία κίνηση από πλευράς Γιουνάιντετ που ήταν αρκετά ηχηρή ήταν αυτή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός φορ πέρυσι άνηκε στο σύλλογο αλλά αποχώρησε λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού.

Πλέον γύρισε και πάλι στην ομάδα του Μουρίνιο και είναι δεδομένο ότι η κλάση του και η εμπειρία του μπορούν να δώσουν πολλές και σημαντικές λύσεις στον Πορτογάλο τεχνικό. Αν και σε προχωρημένη ηλικία, είδαμε όλοι τι πέτυχε πέρυσι στην Premier League ο Ζλάταν.

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Η Άρσεναλ πέρυσι πραγματοποίησε μια άσχημη σεζόν, καθώς έμεινε εκτός Champions League. Ωστόσο από τη στιγμή της ανανέωσης του Αρσέν Βενγκέρ κι έπειτα, η ομάδα προχώρησε στο σχεδιασμό της. Πολλές μετεγγραφές δεν έγιναν αλλά οι παίκτες που ήρθαν σίγουρα θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Η πρώτη μετεγγραφή των «κανονιέρηδων» είναι στην άμυνα και συγκεκριμένα στο αριστερό άκρο. Η απόκτηση του Σιντ Κολάσινατς από την Σάλκε αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μετεγγραφές του καλοκαιριού.

Ο λόγος γίνεται για έναν εξαιρετικό αριστερό οπισθοφύλακα, ο οποίος μπορεί να παίξει όλη την πλευρά, ενώ είναι γρήγορος και διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τον Μονρεάλ αλλά ούτε και με τον Γκιμπς που πλέον αποτελεί παρελθόν.

Η δεύτερη και τελευταία κίνηση της Άρσεναλ που σίγουρα ταρακούνησε τα μετεγγραφικά νερά ήταν στην επιθετική γραμμή. Η παραμονή του Αλέξις Σάντσεζ μπορεί να αποτελούσε προτεραιότητα, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους Λονδρέζους να κινηθούν για τον Αλεξάντρ Λακαζέτ της Λυών.

Ο Γάλλος ήρθε στην ομάδα και σίγουρα αναμένεται να βοηθήσει πάρα πολύ την επιθετική γραμμή του Βενγκέρ. Μιλάμε για έναν εξαιρετικά ποιοτικό παίκτη με τρομερή ταχύτητα, τεχνική κι αίσθηση του γκολ. Επι τη ευκαιρία ρίξτε μια ματιά και στις καλύτερες εταιρίες στοιχήματος 2017 στην Ελλάδα.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Οι «πολίτες» δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιον τίτλο παρά τα υπέρογκα ποσά που ξόδεψαν για μετεγγραφές. Φέτος ο Πεπ Γκουαρδιόλααποφάσισε να ξοδέψει μεν χρήματα αλλά για εκεί που πραγματικά πονάει η ομάδα. Δηλαδή για την άμυνα.

Από τη συγκεκριμένη ομάδα ξεχωρίζουμε μια μετεγγραφή που μπορούμε να πούμε ότι θα κάνει τη διαφορά.

Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για τον πρώην άσο της Μονακό, Μπενζαμέν Μεντί είναι αριστερός μπακ και ουσιαστικά πήρε τη θέση του Κλισί στο φετινό σχήμα της ομάδας. Ο πρώην άσος της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Σίτι, αποχώρησε από τους «πολίτες » το φετινό καλοκαίρι.

Ο Μεντί ήταν από τους βασικούς παράγοντες της περσινής επιτυχίας της Μονακό σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Εξαιρετικές εμφανίσεις και φοβερός αριστερός μπακ. Παίζει ολόκληρη την πλευρά άψογα, είναι γρήγορος και δεν ξεχνιέται μπροστά, καθώς ανασταλτικά είναι αρκετά καλός.

Μάλιστα μπορεί να παίξει σε σύστημα 3-5-2 στα άκρα και να υποστηρίξει πολλά συστήματα γενικότερα. Σίγουρα αποτελεί μια εκ των κορυφαίων μετεγγραφών του φετινού καλοκαιριού.

Τσέλσι (Κόντε): Οι «Μπλε» πέρυσι κατέφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Αγγλίας σε μια αν μη τι άλλο εξαιρετική σεζόν για εκείνους. Φέτος όλοι στο σύλλογο ήθελαν η ομάδα να παραμείνει δυνατή και να προσθέσει ορισμένους παίκτες που θα την ενίσχυαν ακόμα περισσότερο. Με βάση τις κινήσεις που έγιναν, νομίζω ότι ο στόχος αυτός πραγματοποιήθηκε.

Η Τσέλσι έφερε αρκετούς παίκτες στο φετινό παζάρι των μετεγγραφών, ωστόσο μια κίνηση θα λέγαμε ότι ξεχωρίζει πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες. Ο λόγος γίνεται για τον Αλβάρο Μοράτα, ο οποίος ήρθε από την Ρεάλ Μαδρίτης για να αντικαταστήσει τον Ντιέγκο Κόστα.

Ο Ισπανός φορ δεν ταίριαξε ποτέ στη Ρεάλ Μαδρίτης και μετά από μια άσχημη σεζόν για εκείνον, αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του. Με την Τσέλσι έχει ξεκινήσει αρκετά καλά και δείχνει ότι μπορεί να τη βοηθήσει και να προσφέρει στην ομάδα εύκολα γκολ.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Οι «κόκκινοι» την περασμένη σεζόν κατάφεραν να επιστρέψουν στο Champions League μέσω της τέταρτης θέσης του πρωταθλήματος. Αυτό αποτελεί μια επιτυχία, όμως μια ομάδα σαν την Λίβερπουλ οφείλει κάθε χρόνο να πηγαίνει για τίτλους.

Ο Γιούργκεν Κλοπ το ξέρει αυτό και φέτος φρόντισε να κάνει ουσιαστικές που θα ενίσχυαν την ομάδα. Μια εξ’ αυτών θα λέγαμε ότι ξεχωρίζει.

Ο Γερμανός τεχνικός ενίσχυσε σημαντικά επιθετικά την ομάδα του με την προσθήκη του Μοχάμεντ Σαλάχ από την Ρόμα. Μια μετεγγραφή που κάνει πολύ πιο γρήγορη και ποιοτική την Λίβερπουλ.

Ο λόγος γίνεται για έναν τρομερά γρήγορο παίκτη, ο οποίος μάλιστα αν και εξτρέμ, σκόραρε πέρυσι στο Ιταλικό πρωτάθλημα με συχνότητα φορ. Φέτος στην Λίβερπουλ έχει σε επτά παιχνίδια, τέσσερα γκολ. Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του και μαζί με τον Μανέ οι «κόκκινοι» δημιουργούν αστραπιαίες πτέρυγες.

Ισπανία (Primera Division)

Η Primera Division θεωρείται κι αυτή ένα εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων (το κορυφαίο μαζί με της Αγγλίας). Σ’ αυτό συμμετέχουν τεράστιες και ιστορικές ομάδες κι όπως είναι λογικό οι στόχοι κάθε χρόνο είναι αρκετοί και οι προσδοκίες μεγάλες. Έτσι, οι μετεγγραφές που γίνονται ξεχωρίζουν.

Σεβίλλη (Μπερίσο): Η Σεβίλλη πέρυσι πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία στην Ισπανία και κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό της στο Champions League.

Μάλιστα η ομάδα του Εντουάρντο Μπερίσο ήταν και η μοναδική που προχώρησε σε μια σπουδαία μετεγγραφή, καθώς Μπαρτσελόνα και Ρεάλ πήραν παίκτες αλλά σίγουρα δεν έκαναν μετεγγραφές που τάραξαν τα… νερά!

Μια από τις πολλές μετεγγραφές που έκανε η Σεβίλλη και θα λέγαμε ότι μπαίνει στη λίστα με τις κορυφαίες είναι αυτή του Έβερ Μπανέγα. Ο συγκεκριμένος παίκτης επέστρεψε στην ομάδα της Ανδαλουσίας από την Ίντερ με σκοπό να δώσει ποιότητα και φαντασία στο κέντρο της Σεβίλλη.

Μιλάμε για έναν εξαιρετικά μυαλωμένο και τεχνίτη ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή είτε να ξεκλειδώσει την άμυνα με κάποια ατομική του ενέργεια είτε με κάποια ασίστ του.

Γερμανία (Bundesliga)

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι εντυπωσιακό αλλά . . . διαβάστε περισσότερα στον Άρχοντα

Στο ArxondasBET.com θα βρείτε καθημερινές αναλύσεις με προγνωστικά στοιχήματος από τον Άρχοντα για τους σημαντικότερους αγώνες της ημέρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports