Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το κίνητρο του εμπρησμού πίσω από τη φωτιά στο Κεφαλόβρυσο, ψάχνει η πυροσβεστική - Κάηκαν περίπου 20 στρέμματα δασικής έκτασης - ΦΩΤΟ

Το κίνητρο του εμπρησμού πίσω από τη φωτ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ταυτόχρονες οι εστίες σύμφωνα με μαρτυρίες

Στην τελική της φάση βρίσκεται η διαδικασία κατάσβεσης της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα στο Κεφαλόβρυσο Πατρών. Στην περιοχή παραμένουν 10 άνδρες με 2 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο απλά σβήνεται και η τελευταία σπίθα, ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση.

Από διαφορετικές εστίες ξεκίνησε η φωτιά στους πρόποδες του Ομπλού - Κάηκε έκταση που είχε αναδασωθεί - ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η φωτιά είχε εξαρχής ταυτόχρονες εστίες, δυο με τρεις. Η πυροσβεστική, σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμά ότι πρόκειται για εμπρησμό και ψάχνει την υπόθεση ,αλλά και το κίνητρο πίσω από το γεγονός. Εξάλλου και στο παρελθόν η συγκεκριμένη περιοχή είχε απασχολήσει με συμβάντα την πυροσβεστική.

Η έκταση που κάηκε χθες είναι δασική και εκτιμάται σε περίπου 20 στρέμματα.

Ο κίνδυνος να καούν σπίτια ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, καθώς η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο απετράπη ο κίνδυνος, λόγω της μεγάλης κινητοποίησης που έκανε εξαρχής η πυροσβεστική. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στο νομό Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης, που συντόνιζε το έργο της πυρόσβεσης,επισημαίνει στο thebest.gr ότι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη ,από την πρώτη στιγμή, ώστε να μην καούν σπίτια καθώς και για να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς, αποτρέποντας παράλληλα τον κίνδυνο επέκτασής της στην περιοχή της Ιεράς Μονής Ομπλού.

Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά έπνεαν δυνατοί άνεμοι, οι οποίοι στη συνέχεια έπεσαν. Χωρίς τη συνδρομή εναέριων μέσων, οι πυροσβέστες άμεσα ανέκοψαν την περαιτέρω επέκτασής της. Οι φλόγες προκάλεσαν καρδιοχτύπια σε κατοίκους της περιοχής που τις έβλεπαν να είναι κοντά στα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις