Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Παναθηναϊκός: Το αλαλούμ της διοίκησης και η επόμενη μέρα…

Παναθηναϊκός: Το αλαλούμ της διοίκησης κ...

Από την Bet-on-arme.com

Η αποχώρηση απ’ το τιμόνι της ΠΑΕ του Γιάννη Αλαφούζου ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία για όλους. Πολλοί ήταν αυτοί που χάρηκαν καθώς εδώ και αρκετό καιρό έβαζαν ”στοίχημα” για αυτή την εξέλιξη, ενώ άλλοι δυσαρεστήθηκαν, όχι γιατί απαραίτητα εκτιμούσαν τον ισχυρό άντρα, αλλά επειδή υπάρχει πλήρης αβεβαιότητα για το μέλλον του συλλόγου.

Τα σενάρια που έχουν ακουστεί ως τώρα είναι πραγματικά εφιαλτικά για τους πράσινους, αφού αν δεν υπάρξει ρύθμιση των χρεών, ο ιστορικός Αθηναϊκός σύλλογος κινδυνεύει με υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική ή σε ένα διαφορετικό ενδεχόμενο με εξαετή αποκλεισμό από τα «σαλόνια» της Super League.

Προς το παρόν επίσης δεν υπάρχει κανένας υποψήφιος για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας πλην του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που όμως υπό τις υπάρχουσες συνθήκες κατόπιν αρκετών κοινοποιήσεων του στο instagram (στο οποίο έχει ιδιαίτερα συχνή παρουσία), δεν φαίνεται διατεθειμένος έπειτα απ’ την ΚΑΕ να αναλάβει και την ΠΑΕ.

Αυτό σημαίνει πως όλα είναι «θολά» και ήδη αρκετά δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για ξεπούλημα πολλών ποδοσφαιριστών της ομάδας. Απ’ ότι φαίνεται εν πρώτοις γίνονται ενέργειες για να πουληθεί ο φέρελπις γκολκίπερ, Οδυσσέας Βλαχοδήμος στην Μπενφίκα με τους Πορτογάλους απ’ το καλοκαίρι να έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Έλληνα τερματοφύλακα, όμως η συγκεκριμένη υπόθεση όλο κάπου «σκαλώνει». Συν τοις άλλοις μερικές ανανεώσεις παικτών που υπήρχαν στα υπόψιν αναβάλλονται (πιθανώς ακυρώνονται) με αποτέλεσμα όλα να καταρρέουν.

Ο κόσμος έχει σίγουρα απογοητευτεί τα μάλα. Μάλιστα, στην τελευταία εκτός έδρας ήττα προ 2 ημερών κόντρα στον Παναιτωλικό (2-0), πολλοί εκ των φιλάθλων τα βάλανε ακόμα και με τις επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη, γεγονός που καταδεικνύει πως πλέον έχει χαθεί η ψυχραιμία και οι αντιδράσεις διέπονται από οργή και αγανάκτηση.

Από πού ξεκίνησε η όλη αυτή κατάσταση είναι κάτι που δύσκολα μπορεί με βεβαιότητα να το εκφράσει κάποιος. Ή ποιος ακριβώς φταίει; Μομφές αποδίδονται κατά παντός (πιθανού) υπευθύνου από Οικογένεια, Πολυμετοχικότητα ως και το τελευταίο αντιπρόεδρο, ενώ ψόγοι υπάρχουν ακόμα και για δημοσιογράφους του συλλόγου, οι οποίοι σύμφωνα με το κοινό αίσθημα παραπλάνησαν εν πολλοίς σε ορισμένα σημεία τον κόσμο.

Οι παίκτες είναι άνθρωποι και φυσικά δεν μπορούν όπως νομίζω αντιλαμβάνεστε όλοι, να μείνουν ανεπηρέαστοι από όσα διαδραματίζονται κι αν δεν τροποποιηθεί κάτι προς μία θετική κατεύθυνση, τότε είναι πολύ πιθανό οι ήττες σε συνδυασμό με τις κακές εμφανίσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Γιατί τώρα δεν μπορεί να ξέρει το οποιοδήποτε μέλος της ομάδας όποιο πόστο κι αν κατέχει, αν θα πληρωθεί, πότε θα πληρωθεί και τι ακριβώς επιφυλάσσει το μέλλον, καθώς όλα είναι πάρα πολύ ρευστά.

Στην άλλη όχθη της ιστορίας όμως αφήνοντας τις αποδόσεις ευθυνών, τίθεται το εξής ερώτημα: Ποιος έχει τις οικονομικές, αλλά και ψυχικές δυνατότητες να αναλάβει μία τέτοια παρακμάζουσα ομάδα, η οποία πρωτίστως απλά για να «συνέλθει» σε πρώτο στάδιο απ’ τις οφειλές της, πρέπει να καταβληθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ;

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατά την προσωπική μου άποψη διαθέτει το προφίλ ενός ανθρώπου που θα μπορούσε να προσπαθήσει να «ξελασπώσει» τους πάντες και τα πάντα, όμως μία τέτοια κίνηση εμπεριέχει και τεράστιο ρίσκο, αφού ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι ήδη αξιαγάπητος από όλη την πορεία της ομάδας στην καλαθοσφαίριση, οπότε αν υποθέσουμε ότι επιθυμεί να βάλει λεφτά και στο ποδόσφαιρο, αλλά το εγχείρημά του δεν αποδώσει τα αναμενόμενα, τότε θα αρχίζει να αποκτάει πολέμιους. Κι επίσης, πόσα ακριβώς χρειάζεται ο Παναθηναϊκός προκειμένου να εισέλθει εκ νέου σε πορείες πρωταθλητισμού στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά να έχει και ελπίδες πορειών στην Ευρώπη; Αρκούν αυτά που διαθέτει ο Γιαννακόπουλος;

Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και το χειρότερο όλων είναι πως απαντήσεις δυστυχώς, τουλάχιστον ασφαλείς δεν μπορούν να δοθούν. Σίγουρα, όλοι κάνουμε εκτιμήσεις σκεπτόμενοι διάφορες εκδοχές, μολονότι τα πολλά λόγια και τα λίγα έργα έχουν οδηγήσει την ομάδα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε αυτά τα χάλια.

Ίσως βέβαια πια έτσι όπως έχουν έρθει οι συγκυρίες να μην υπάρχει επιστροφή και όλα να έχουν τελειώσει για έναν εκ των 2 πιο ιστορικών ομάδων της χώρας μας. Μολονότι, τούτο είναι ένα ιδιαίτερα δυσοίωνο σενάριο, παρά ταύτα έχουμε την υποχρέωση να το αναφέρουμε, καθώς δεν ωφελεί σε τίποτα να κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας μη διακρίνοντας τα δεδομένα.

Κλείνοντας, κατά την προσωπική μου εκτίμηση στη μόνη περίπτωση που οι πράσινοι μπορούν να έχουν μία επί της ουσίας ελπίδα είναι να υπάρξει κάποιος έχων μπόλικο μπαγιόκο, διατεθειμένος (για όποιους λόγους νομίζει αυτός) να το καταθέσει στο έπακρον και με υπομονή και αναμονή να χτιστεί κάτι καινούργιο, πάνω στα συντρίμμια του γκρεμισμένου γοήτρου απ’ όλες τις πλευρές.

Απλά, οι παίχτες και ο Ουζουνίδης όσο μπορούν κι αυτοί πρέπει να κάνουν εντός του αγωνιστικού χώρου όσο καλύτερα γίνεται την δουλειά τους επιχειρώντας τουλάχιστον την αποφυγή της πλήρης βαθμολογικής καταβαράθρωσης της ομάδας, πράγμα το οποίο συνεπάγεται πως θα «χαντακώσει» πιο πολύ τα όποια (ελάχιστα) εναπομείναντα όνειρα υπάρχουν για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό που μπορούμε να σας πούμε μετά λόγου γνώσεων είναι πως ο Παναθηναϊκός βιώνει την ίσως πιο κρίσιμη φάση κατά την διάρκεια των 109 ετών ύπαρξης τουκαι όπως οι παίχτες, το τεχνικό επιτελείο, αλλά και ο κόσμος του τριφυλλιού περιμένουν εναγωνίως να παρατηρήσουν πως θα κυλήσουν οι εξελίξεις, έτσι και εμείς επιφυλασσόμαστε, καθώς όλα είναι ιδιαίτερα ρευστά, όμως εντός των επόμενων ημερών ή βδομάδων, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το όλο σκηνικό νομίζω πως οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα είναι οριστικές είτε αυτές μπροστά έχουν θετικό πρόσημο, είτε αρνητικό.

Ας ευχηθούμε όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό, όλα να πάνε καλά, διότι για να είμαστε ειλικρινείς δεν μπορεί να υπάρξει Super League αξιώσεων (αυτών των ολίγων εν πάση περιπτώσει) χωρίς τον Παναθηναϊκό. Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες υποβιβασμών και διάλυσης (άμεσης ή έμμεσης) πολλών παραδοσιακά κραταιών συλλόγων και θα ναι πραγματικά κρίμα να γίνουμε ακόμη μία φορά στο ίδιο έργο θεατές.

Διαβάστε στο bet-on-arme αναλύσεις των κορυφαίων πρωταθλημάτων προγνωστικά champions league.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports