Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο υπεύθυνος κεντρικού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ εξηγεί στο thebest.gr τι αλλάζει με την υπηρεσία που βάζει "λουκέτο" και στη Δ. Ελλάδα -ΗΧΗΤΙΚΟ

Ο υπεύθυνος κεντρικού σχεδιασμού του ΣΔΟ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ακούστε τη δήλωσή του

Οι υποθέσεις του ΣΔΟΕ της Δυτικής Ελλάδας και των νότιων Ιονίων νήσων έχουν ήδη δρομολογηθεί με προορισμό την Αθήνα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο κεντρικού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ Γρηγόρη Γρηγοριάδη. Ο κύριος Γρηγοριάδης και από τα κεντρικά της Αθήνας, δήλωσε στο ΙΟΝΙΑΝ πως έχει γίνει μια τιτάνια προσπάθεια για την μεταφορά των τρεχουσών υποθέσεων και των σχετικών φακέλων, καθώς και του αρχείου της ευρύτερης περιοχής, εκτός των άλλων και της Δυτικής Ελλάδας  και νότιων Ιονίων νήσων.

Ο υπεύθυνος κεντρικου σχεδιασμού του ΣΔΟΕ Γρηγόρης Γρηγοριάδης μίλησε στο thebest.gr και εξήγησε τις αλλαγές που συμβαίνουν, που θα προωθηθούν οι υποθέσεις της Δυτικής Ελλάδας και των Νότιων Ιονίων Νήσων, όπως επίσης και τις ευθύνες που θα έχει στο εξής το ΣΔΟΕ. Το οποίο δεν θα ασχολείται πια με την μικροπαραβατικότητα.

Από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου μπαίνει «λουκέτο» σε έξι περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ, με απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στα γραφεία του ΣΔΟΕ στον 6ο όροφο της Ακτής Δυμαίων παρέμεναν ακόμα δεκάδες κούτες με υποθέσεις της ευρύτερης περιοχής και αρχείο το οποίο θα προωθηθεί στην Αττική.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών το λουκέτο μπαίνει για την «εξοικονόμηση πόρων και επίτευξης δημοσιονομικού οφέλους μέσω της επαναξιολόγησης των δομών» της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση Τσακαλώτου:

Από τις 28 Σεπτεμβρίου 2017 αναστέλλεται η λειτουργία εκτός των άλλων Περιφερειακών Υπηρεσιών (και των υπαγόμενων σε αυτές οργανικών μονάδων), της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Ουσιαστικά το ΣΔΟΕ μένει με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής – Αιγαίου (όπου συγχωνεύονται και οι πρώτες 4 υπηρεσίες που λειτουργούσαν στην υπόλοιπη Ελλάδα) και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Άμεσα, από την δημοσίευση της απόφασης, αναστέλλεται η λειτουργία της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ. Οι καθ’ ύλην και κατά τόπους αρμοδιότητες της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς θα ασκούνται στο εξής από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής-Αιγαίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις