Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμος Αγρινίου τίμησε τη μνήμη του αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσου Βλάχου

Ο Δήμος Αγρινίου τίμησε τη μνήμη του αγω...

Με πολιτικό μνημόσυνο που έγινε την Κυριακή 17/9

Ο Δήμος Αγρινίου πραγματοποίησε πολιτικό μνημόσυνο και τίμησε τον αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Κυψέλης.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου Βασίλης Φωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός.

Παρευρεθήκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Σαλακίδου Όλγα και Γρίβας Ευθύμιος, ο Πρόεδρος της  Τοπικής  Κοινότητας  Κυψέλης κ. Αθανασάκης Λεωνίδας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Χασιώτης Ευθύμιος, ο Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραγκούνης Σταύρος, ο Εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής  Ενότητας Λεπενούς κ. Πελοπίδας Ψηλός, ο Εκπρόσωπος της Νομαρχιακής  Επιτροπής Σύριζα κ. Μανδέλος Παναγιώτης, ο Εκπρόσωπος Νέων Σύριζα Στράτου Παπαευθυμίου Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου κ. Καλλίμορφος Ιωάννης, ο Εκπρόσωπος Αγροτικού Συνεταιρισμού Λεπενούς κ. Μπέλος Αναστάσιος, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Οζερού κ. Παπαευθυμίου Ηρακλής, η Υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κ. Μακρή Ανθούλα και Εκπρόσωπος και μέλη της Οικογένειας του Μήτσου Βλάχου.

Τιμές απέδωσε στην εκδήλωση η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου Βασίλης Φωτάκης, "ήταν 8 Σεπτεμβρίου 1962 ημέρα Σάββατο, από τις πρώτες πρωινές ώρες οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής καταφθάνουν αποφασισμένοι να αποκλείσουν την περιοχή, στήνοντας οδοφράγματα.

Αναπτύσσονται δυνάμεις χωροφυλακής, γίνεται έκκληση για εκκένωση του οδοστρώματος, επιτρέψαντος της ελεύθερης διέλευσης επί της εθνικής οδού. Την απείθεια διαδέχεται συμπλοκή των αγροτών με δυνάμεις της χωροφυλακής, ακολουθεί βροχή από πέτρες και αντεπιθέσεις με γκλόπ… Μέσα στο πανικό που επικρατεί ακούγονται πυροβολισμοί.

Στο έδαφος (με διαμπερές τραύμα στο κεφάλι σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση) βρίσκεται νεκρός ο 24 χρόνος Καπνοπαραγωγός από τη Λεπενού Δημήτριος Βλάχος.

Ο επίλογος των τραγικών αυτών γεγονότων γράφτηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου με την δίκη των 18 συλληφθέντων καπνοπαραγωγών στις 10 Νοεμβρίου του 1962.

Κάτω και από πίεση για ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος επιβάλλονται μικρές ποινές σε 5 εξ αυτών και πλήρης αθώωση στους υπόλοιπους κατηγορουμένους.

Το σημείο αυτό νωπό από το αίμα κατέστη σύμβολο εθελοθυσίας και ηρωισμού. Ως ιστορικό γεγονός, έχει αδιαμφισβήτητη αξία, έχει τη δύναμη της ζωής που αντιστάθηκε, έχει την ορμή της δικαιοσύνης που ξεχύθηκε και τη λάμψη της αλήθειας που δικαιώθηκε".

Διοργάνωση :

Δημοτική Κοινότητα Λεπενούς, Τοπική Κοινότητα Κυψέλης, Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς «Ένωση», Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς «Ελπίδα», Αγροτικός Σύλλογος Λεπενούς, Οικογένεια Βλάχου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις