Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δικαστική δικαιώση για δανειολήπτη σε ελβετικό φράγκο δίνει ελπίδα σε εκατοντάδες

Δικαστική δικαιώση για δανειολήπτη σε ελ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική δικαστική επιτυχία για δανειολήπτη μετά από απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών. Το δεδικασμένο που προκαλείται αναμένεται να βοηθήσει και άλλους δανειολήπτες που δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο πριν από τουλάχιστον 10 χρόνια, ωστόσο η αλλαγή της ισοτιμίας των τελευταίων ετών τους είχε πνίξει.

"Ανάσα" σε Πατρινό ο οποίος είχε δανειοδοτηθεί από ελληνική τράπεζα σε ελβετικό φράγκο, έδωσε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών. Το δικαστήριο δικαίωσε τον δανειολήπτη, ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, καθώς η ισοτιμία ευρώ και φράγκου άλλαξε από τη στιγμή που πήρε τοδάνειο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί πάνω από 30%, το ποσό των δόσεων της αποπληρωμής.

Με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών «παγώνουν» οι δόσεις του δανειολήπτη μέχρι την έκδοση απόφασης από τον Άρειο Πάγο, ενώ το δικαστήριο δέχτηκε πως μπορεί να αποπληρώσει τις δόσεις του με την ισοτιμία που ίσχυε όταν πήρε το δάνειο και όχι με τη σημερινή.

Για να καταλάβει κανείς το βάρος που προστέθηκε στους δανειολήπτες μετά την αλλαγή στην ισοτιμία, όποιος πήρε ένα δάνειο 100.000 ευρώ το 2005, βρέθηκε το 2010 να απληρώνει ένα ποσό κοντά στις 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Στάθη Φίλη που ανέλαβε την υπόθεση το δεδικασμένο που προκλήθηκε θααποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για εκατοντάδες δανειολήπτες που εκτιμάται πως έχουν βρεθεί νααποπληρώνουν υπέρογκα δάνεια μετά την αλλαγή της ισοτιμίας. Υποθέσεις σαν της Πάτρας έχουν δικαιωθεί σε πολλά μέρη στην Ελλάδα και φαίνεται να παγιώνεταιτο δεδομένο ότι αυτά τα δάνεια αποτελούσαν επενδυτικά προϊόντα στην αγορά συναλλάγματος καικρίνονταν στο δικαστήριο.

Αυτό είναι και το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοδικείου της Πάτρας το οποίο και παγώνει τις δόσεις του δανειολήπτη και δέχεται ότι πρέπει να αποπληρώσει τα δάνεια στην ισοτιμία που ίσχυε όταν το πήρε και όχι στη σημερινή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις