Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Οι κορυφαίοι της περσινής σεζόν-Βραβείο ήθους σε Απόλλωνα και Προμηθέα

Α1 μπάσκετ: Οι κορυφαίοι της περσινής σε...

Τους τίμησε ο ΕΣΑΚΕ πριν την κλήρωση

Όσους διακρίθηκαν τη σεζόν 2016-2017 στα παρκέ της Α1, αλλά και τη μνήμη των  Δημήτρη Μπασούρη, Μίνωα Κυριακού, Θανάση Χριστοφόρου και Ηλία Θλιβερού, (με θητεία ο καθένας από διάφορα πόστα στο μπάσκετ), οι οποίοι απεβίωσαν τους τελευταίους μήνες,  τίμησε ο ΕΣΑΚΕ πριν τη διαδικασία της κλήρωσης για το καινούργιο πρωτάθλημα.

Τιμήθηκαν, ειδικότερα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, η εθνική Νέων Ανδρών για την κατάκτηση, εσχάτως, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Κρήτη, ο Αντώνης Κόνιαρης, ως ο καλύτερος νέος παίκτης του περασμένης περιόδου, ο Μάικ Τζέιμς, ως ο πιο θεαματικός παίκτης του περυσινού πρωταθλήματος, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της προηγούμενης σεζόν, ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε το βραβείο του καλύτερου προπονητή και οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Κρις Σίνγκλετον, Βασίλης Σπανούλης, Νικ Καλάθης αυτά για την ανάδειξή τους ως μέλη της καλύτερης πεντάδας της περασμένης χρονιάς.

Ο Καλάθης πήρε και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του περυσινού πρωταθλήματος. Βραβεία ήθους απονεμήθηκαν στις ΚΑΕ Ρέθυμνο, Κολοσσό Ρόδου, Προμηθέα Πάτρας, Λαύριο, Κόροιβος, Τρίκαλα, Δόξα Λευκάδας, Απόλλων Πάτρας, ενώ έγινε και ιδιαίτερη μνεία για τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος την Παρασκευή (8/9), μπαίνει στο Hall Of Fame.

"Η καριέρα μου ουσιαστικά ξεκίνησε πέρυσι. Με σκληρή δουλειά μπορούμε να πάμε παρακάτω. Η ομάδα μου, ο ΠΑΟΚ, με στηρίζει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά", δήλωσε μετά τη βράβευση του ο Αντώνης Κόνιαρης.

Οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ευχήθηκαν να διεξαχθεί για τη νέα σεζόν έναν ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον τόνισε: "Ηταν δύσκολη χρονιά, χαίρομαι για τις επιτυχίες μας, ελπίζω να πετύχουμε περισσότερα στη νέα σεζόν".

Ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος μαζί με τον Σίνγκλετον έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Καστοριά όπου προετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός, είπε: 'Είναι μεγάλη τιμή το βραβείο, ευχαριστώ ιδιαίτερα τους παίκτες και τους συνεργάτες μου, η διάκριση ανήκει και σε αυτούς".

Με δήλωσή τους, μέσω βίντεο, από το Μέτσοβο όπου προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός τοποθετήθηκαν οι Νίκολα Μιλουτίνοφ, Βασίλης Σπανούλης, με τον πρώτο να αναφέρει: "Είναι μεγάλη η τιμή που μου γίνεται με το βραβείο, χρειάζεται να δουλεύω περισσότερο για να γίνομαι καλύτερος", ενώ ο Σπανούλης είπε:

"Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν, μεγαλύτερη σημασία έχει η ομαδική από την προσωπική διάκριση. Ο καλύτερος να κερδίσει για τη νέα χρονιά, να παιχτεί όμορφο μπάσκετ , να μείνουμε μακριά από έκτροπα".

Έχοντας υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ, εκφράστηκαν επίσης μέσω βίντεο οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Νικ Καλάθης, εστιάζοντας και οι τρεις στο να διεξαχθεί για τη νέα σεζόν όμορφο πρωτάθλημα.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ως προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, δήλωσε: "Δουλεύουμε στην Εθνική με ομαδικότητα. Συνεχίζοντας έτσι, με υπομονή, επίσης, όρεξη για δουλειά μπορούμε να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε πράγματα και να δείξουμε ότι υπάρχει νέα γενιά που είναι ικανή να στελεχώσει την Εθνική Ανδρών".

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, πολυτιμότερος παίκτης στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό τουρνουά για την Εθνική Νέων Ανδρών τόνισε: "Η επιτυχία μας προέκυψε διότι ήμασταν μια παρέα, γνώριζε ο ένας τον άλλον. Είχαμε πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α1 μπάσκετ: Ντέρμπι «αιωνίων» στην πρεμιέρα-Με τον ΠΑΟΚ ο Προμηθέας


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports