Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωμπάσκετ: Αήττητη και μόνη στην κορυφή του ομίλου η Σλοβενία

Ευρωμπάσκετ: Αήττητη και μόνη στην κορυφ...

Νίκησε την Φινλανδία χθες και σήμερα παίζει με την Εθνική

Αήττητη και μόνη στην κορυφή του 1ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ, θα αντιμετωπίσει η Σλοβενία την εθνική μας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Η επόμενη αντίπαλος της ελληνικής ομάδας επικράτησε απόψε στο Ελσίνκι 81-78 της Φινλανδίας, την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στη διοργάνωση και βάζει πλέον... πλώρη για την πρώτη θέση του ομίλου.

Ο Γκόραν Ντράγκιτς είχε 29 πόντους για τους νικητές, ενώ ο Μαρκάνεν πέτυχε 24 για τους γηπεδούχους, αλλά τραυματίστηκε στον αστράγαλο στην τελευταία φάση του αγώνα και αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Με ηγέτη έναν... διαστημικό Ντράγκιτς, που πέτυχε 24 πόντους (με 7/9 σουτ) στο πρώτο ημίχρονο, η Σλοβενία κατάφερε να «χτίσει» μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου μία διαφορά που έφτασε ως και τους δώδεκα πόντους (52-40). Οταν όμως ο σταρ των Μαϊάμι Χιτ «σίγησε», οι Φινλανδοί κατάφεραν να μειώσουν σε 56-54 και να κάνουν το ματς ντέρμπι, καθώς κράτησαν τους αντιπάλους τους χωρίς καλάθι εντός πεδιάς για έξι λεπτά.

Σε κρίσιμα σημεία, όμως, οι γηπεδούχοι φάνηκε να «λυγίζουν» από το άγχος, δεν είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση και έχασαν αρκετές ευκαιρίες να περάσουν μπροστά στο σκορ και να αλλάξουν την ψυχολογία του αγώνα. Κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 72-72 με τρίποντο του Ουίλσον, 4΄32΄΄ πριν τη λήξη, αλλά ο Ντράγκιτς με γκολ-φάουλ πέτυχε τους πρώτους πόντους του στο β΄ ημίχρονο και ξαναέδωσε προβάδισμα στους Σλοβένους.

Με τις -σκληρές- άμυνες να έχουν πλέον τον πρώτο λόγο, ο Μαρκάνεν έδωσε προβάδισμα (78-77) στη Φινλανδία στα 38΄΄, όμως δύο βολές του Ντράγκιτς, μία βιαστική επιλογή του Ουίλσον στην επίθεση και ένα κλέψιμο του Ράντολφ έφεραν ξανά σε θέση οδηγού τη Σλοβενία.

Το κάρφωμα του τελευταίου στον αιφνιδιασμό διαμόρφωσε το τελικό 81-78, καθώς στην τελευταία φάση ο Μαρκάνεν, στη προσπάθειά του να σουτάρει για τρίποντο, πάτησε την πλάγια γραμμή και στη συνέχεια έπεσε άτσαλα στο παρκέ και τραυματίστηκε. Ενδεχόμενη απώλεια του νεαρού φόργουορντ θα είναι ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα για τους Σκανδιναβούς από την αποψινή ήττα...

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 42-52, 63-65, 78-81

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Χένρικ Ντέτμαν): Κοϊβίστο 6 (2), Χαφ 7 (1τρ., 8ρ.), Λι 1, Σαλίν 11 (3), Κότι 4, Κοπόνεν 7 (1τρ., 9ασ.), Νουουτίνεν 3 (1), Ρανίκο 3 (1), Μαρκάνεν 24 (3τρ., 7ρ.), Ουίλσον 5 (1), Μέρφι 7 (1)

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ιγκόρ Κοκόσκοφ): Ράντολφ 10 (6ρ.), Ντράγκιτς 29 (2τρ., 5ασ.), Νίκολιτς 5, Πρέπελιτς 5 (1), Μούριτς 4, Μπλάζιτς 7 (1), Βίντμαρ 7 (6ασ.), Ζάγκορατς, Ντίμετς, Τσάντσαρ 6, Ντόντσιτς 8 (8ρ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωμπάσκετ: Η Εθνική πάλεψε στο τέλος, αλλά έχασε από την Γαλλία

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports