Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Αχαΐα: «Ύποπτη» δυσοσμία στον ποταμό Πείρο και στη θάλασσα- Ανάστατοι οι κάτοικοι καλούν τους Φορείς να πάρουν μέτρα

Δυτική Αχαΐα: «Ύποπτη» δυσοσμία στον ποτ...

"Να κάνουν ελέγχους, δεν είναι το Σινικό Τείχος"

Έκδηλη είναι το τελευταίο διάστημα η ανησυχία των κατοίκων του Κάτω Αλισσού αλλά και των γύρω περιοχών για την κατάσταση που επικρατεί με τη θάλασσα καθώς η δυσοσμία που αποπνέει είναι εξαιρετικά έντονη. Οι συμπολίτες εκφράζουν τον προβληματισμό τους καθώς ακόμα και το χρώμα του νερού φαίνεται να έχει αλλάξει και να έχει πάρει μια βαθιά γκριζο-πράσινη απόχρωση.

Ήδη ο Σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος» έχει αποστείλει έγγραφο διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την οποία επισημαίνει το πρόβλημα, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, ζητώντας παράλληλα άμεσα μέτρα για την προστασία των λουομένων. Οι κάτοικοι θεωρούν ότι η δυσάρεστη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οφείλεται στον ποταμό Πείρο στον οποίο, κατά τα φαινόμενα, κάποιοι ασυνείδητη ρίχνουν αστικά λύματα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που ο ποταμός δεν κατεβάζει νερά από πολύ ψηλά ώστε να μπορεί εύκολα να πει ότι οι βρομιές προέρχονται από άλλα χωριά ή άλλα ρυπαντικά φορτία. Αυτή την εποχή ο Πείρος έχει νερό μόνο στην περιοχή του Κάτω Αλισσού και κάτω από την παλιά γέφυρα που πας προς Αχαγιά.  Ήταν βέβαια κανά δυο μέρες κλειστή η εκβολή αλλά αυτό σύμφωνα με τους κατοίκους δεν δικαιολογεί αυτή τη δυσοσμία τώρα που άνοιξε η μπούκα.

«Ζητάμε τις μετρήσεις του Βιολογικού Καθαρισμού της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, και της Κάτω Αχαΐας. Να μας δώσουν απαντήσεις, να μας πουν τι συμβαίνει. Να πάρουν δείγματα και να αποφανθούν. Υπάρχει παράνομος κρυφός αγωγός από κάποιον ασυνείδητο; Υπάρχει κάποιος από την αποχέτευση; Κάποιος ρίχνει παράνομα λύματα. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Πρέπει να πάρουν ένα μηχάνημα, να κάνει εγκάρσια τομή στην παραλιακή ζώνη, για να διαπιστωθούν οι παράνομες συνδέσεις. Δεν είναι το Σινικό Τείχος. Μια μέρα θα χρειαστεί. Να δούμε σε 5 σημεία οι υπηρεσίες ποιοι βγαίνουν παράνομα. Πιστεύω ότι κάποιος ασυνείδητος ρίχνει μέσα έναν αγωγό», σχολιάζει μιλώντας για το θέμα ο πρόεδρος του Συλλόγου Πείρος, Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο δεν παρατηρείται όλη την ημέρα. Η έντονη δυσοσμία και οι περίεργες φυσαλίδες στην θάλασσα κάνουν αισθητή την παρουσία τους  συγκεκριμένες ώρες την ημέρα, περίπου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, γεγονός που επιτείνει τις υποψίες των πολιτών.

«Οι υπηρεσίες πρέπει να κάνουν ελέγχους. Να μην υπάρξει συγκάλυψη… να βγουν όλα στο φως. Να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια για την ποιότητα ζωής του κόσμου», υπογραμμίζει ο κ. Μπαρμπούνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις