Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαρία Κυριακοπούλου: Πρόταση για αξιοποίηση του 409 για τους πάσχοντες από άνοια και Αλτσχάιμερ

Μαρία Κυριακοπούλου: Πρόταση για αξιοποί...

Επιστολή της στον Υπουργό Υγείας

Η πρώην Βουλευτής Μαρία Κυριακοπούλου, με επιστολή της στον Υπουργό Υγείας ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης του 409 Νοσοκομείου για τους πάσχοντες από άνοια και Αλτσχάιμερ.

Στην επιστολή αναφέρει:

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή ψυχιατρικής στο Πανεπιστημιο Αθηνών, κύριο Αντώνη Πολίτη ,σε διακόσιες (200) χιλιάδες ανέρχονται οι ασθενείς με άνοια στην Ελλάδα και από αυτούς το 80% πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Ως μη ειδική, δε γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των πασχόντων στη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στο νομό Αχαΐας. Γνωρίζω όμως ότι δεν υπάρχει σχετικό ίδρυμα για τους ανοιακούς.

Επειδή οι κλινικές του 409 Νοσοκομείου μεταφέρθηκαν στον "Άγιο Ανδρέα", θα ήταν δυνατόν να εξετάσετε με τους αρμόδιους την περίπτωση αξιοποίησής του σε ένα ίδρυμα για τους ανθρώπους με άνοια και Αλτσχάιμερ; Έτσι, το ίδρυμα θα εξακολουθεί να πληροί τους όρους του διαθέτη και να συνεχίσει την κοινωνική του αποστολή.

Θα είναι τεράστια η κοινωνική προσφορά στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων και κυρίως σε ασθενείς που είναι μόνοι τους και χρειάζεται να βρίσκονται σε ένα προστατευμένο περιβάλλον.

Υποθέτω ότι θα υπάρχουν αρκετοί που έχουν κάποια σύνταξη, την οποία μπορούν να καταθέτουν ως συμβολή στο κόστος λειτουργίας.

Στην κρίση που διανύουμε, παρά τα προβλήματα στο χώρο υγείας, είναι ανάγκη, αλλά και χρέος της πολιτείας να σκύψει σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα για να ανακουφίσει ανθρώπους που ανεβαίνουν το "Γολγοθά" τους και να προστατέψει τους μοναχικούς.

 

Με εκτίμηση

Μαρία Κυριακοπούλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις