Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέτρα προστασίας για τα κουνούπια ζητά με έγγραφο της η Δνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Μέτρα προστασίας για τα κουνούπια ζητά μ...

Το απέστειλε στον Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Δήμου Ναυπακτίας

Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και εφαρμογή προληπτικών ενεργειών και μέτρων διαχείρισης της καταπολέμησης του προβλήματος, περιλαμβάνει έγγραφο που διαβιβάστηκε από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Το κείμενο μετέφερε με τη σειρά του, προς ενημέρωση των πολιτών, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ναυπακτίας Ανδρέας Κοτσανας.

Όπως τονίζεται στο κείμενο, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης και αντιμετώπισης του προβλήματος των κουνουπιών, υπενθυμίζει και ζητά τη συνεργασία των αρχών και των πολιτών στο κομμάτι που τους αφορά.

Οι δημοτικές και λοιπές αρχές υποχρεούνται να συμβάλλουν στην προσπάθεια για ορθολογιστική διαχείριση της καταπολέμησης των κουνουπιών προβαίνοντας σε προληπτικά και κατασταλτικά ανθελονοσιακά έργα. Βασική θεωρείται η ανίχνευση εστιών ανάπτυξης κουνουπιών, η εφαρμογή εντομοκτονίας στο προνυμφικό στάδιο, ενέργειες αποξήρανσης ελωδών καταστάσεων και σημείων κατακράτησης στάσιμων υδάτων.

Επειδή τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους σε στάσιμα νερά, όπου και αναπτύσσονται, χρειάζεται οι πολίτες να προβαίνουν σε απλές ενέργειες και να μην μένουν στάσιμα νερά στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έγγραφο που υπογράφει ο Προιστάμενος της Διεύθυνσης, ιατρός – βιοπαθολόγος – υγιεινολόγος Νικόλαος Φ. Φατούρος, στα τηλ, 2631 361164 και 2641 363200.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις