Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παράταξη «Αιγιαλέων Πόλις»: Να προχωρήσουμε ως δήμος σε γενναία μείωση στα φετινά τέλη, λόγω των μεδουσών

Παράταξη «Αιγιαλέων Πόλις»: Να προχωρήσο...

Να έρθουν συγκεκριμένα στοιχεία για τους επαγγελματίες που πληρώνουν τέλη χρήσης παραλίας

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω δήλωση του επικεφαλής Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου σχετικά με το πρόβλημα της πτώσης του τζίρου των παραλιακών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής στην Αιγιάλεια εξαιτίας του φαινόμενου των μεδουσών στη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου.

Η δήλωση του κ. Τριανταφυλλόπουλου έχει ως εξής:

"Η πτώση του τζίρου των παραλιακών καταστημάτων εστίασης ξεπερνά το 50% λόγω του φαινομένου των μεδουσών κι αυτό δυστυχώς μετακυλύεται σε οικονομική ζημία στο σύνολο της τοπικής οικονομίας.

Η δημοτική αρχή δεν παρουσιάστηκε απλά ανέτοιμη να εξετάσει την εξεύρεση λύσεων αλλά απέφυγε στην ουσία και τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο παρά την επίμονη απαίτησή μας.

Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή της, στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να έρθει με κοστολογημένη πρόταση, προϋπολογίζοντας τα έσοδα χρήσης παραλίας, ώστε να προχωρήσουμε ως δήμος σε μια γενναία μείωση από τα προβλεπόμενα για τη φετινή χρονιά τέλη, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο και για μείωση των τελών κι από την Κτηματική.

Επιβάλλεται στην επόμενη συνεδρίαση να έρθουν συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των επαγγελματιών που πληρώνουν τέλη χρήσης παραλίας, τα ακριβή ποσά που είναι προς καταβολή και τεκμηριωμένη εισήγηση για γενναία μείωση ώστε να διασωθεί ένας κλάδος που έμεινε στη κυριολεξία απροστάτευτος από την πολιτεία και το δήμο.

Σχετική επιστολή θα σταλεί σήμερα τόσο προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, όσο και προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ώστε στην επόμενη συνεδρίαση να γίνει συζήτηση επί του θέματος".

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Απαλλαγή από τέλη για όσους επλήγησαν από τις μέδουσες ζητά ο Σύλλογος Καταστηματαρχών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις