Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η μελέτη για το δίκτυο 33χλμ ποδηλατόδρομων απ' άκρη σε άκρη στην Πάτρα-Το πρώτο μέρος του σχεδίου εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο

Η μελέτη για το δίκτυο 33χλμ ποδηλατόδρο...

Η μελέτη που έχει στη διάθεσή της η δημοτική αρχή

Δεκτή με ικανοποίηση , αλλά και επιφυλάξεις για το αν και πότε θα υλοποιηθεί , έγινε από τους Πατρινούς η έγκριση την προηγούμενη εβδομάδα από το δημοτικό συμβούλιο της οριστικής μελέτης για την κατασκευή παραλιακής διαδρομής ποδηλατόδρομου από την Κανελλοπούλου μέχρι την Παπαφλέσσα.

Η διαδρομή αυτή είναι η πρώτη από το δικτυο που θέλει η δημοτική αρχή να φτιάξει σε όλη την πόλη, συνολικού μήκους 33 χιλιομέτρων, το οποίο θα ξεκινά από τη λεωφόρο Κανελλοπούλου και θα διασχίσει την Ηρώων Πολυτεχνείου και την Όθωνος Αμαλίας.

Στη σχετική μελέτη που έχει στη διάθεσή του ο δήμος Πατρέων προβλέπονται και παράλληλοι άξονες που θα διασχίζουν το κέντρο της Πάτρας, από την Αγυιά μέχρι την Παπαφλέσσα, ενώ θα συνδέουν και την πλατεία Υψηλών Αλωνίων και το Ρωμαϊκό ωδείο.

Αρκετά χιλιόμετρα θα λειτουργούν αποκλειστικά ως ποδηλατολωρίδες ενώ σε άλλα τα ποδήλατα θα συνυπάρχουν με τα οχήματα.

Στην πρόταση των μελετητών περιλαμβάνεται επίσης η οριοθέτηση των ποδηλατοδιαδρομών με ζαρντινιέρες προκειμένου να είναι ευδιάκριτος και πιο ασφαλής ο χώρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις