Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με τον Υπουργό Γ. Τσιρώνη συναντήθηκε η Αθηνά Τραχήλη για τα αδέσποτα ζώα

Με τον Υπουργό Γ. Τσιρώνη συναντήθηκε η ...

Ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη συναντήθηκε στην Αθήνα, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, η Αθηνά Τραχήλη με σκοπό την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για τις θέσεις του Συλλόγου γύρω από την επικείμενη αναθεώρηση του νομικού πλαισίου για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

Η κ. Τραχήλη επεσήμανε στην συνάντηση με τον Υπουργό ότι «το θέμα της επίλυσης του προβλήματος της πληθυσμιακής αύξησης των αδέσποτων ζώων αποτελεί μείζον θέμα που αφορά τόσο την Δημόσια Υγεία, όσο και την ευζωία των ζώων. Περιστασιακές και εφήμερες προτάσεις δεν ανακουφίζουν καν την κατάσταση, αντιθέτως την διαιωνίζουν. Ως εκ τούτου είναι βασικό να μελετήσει κανείς εκείνες τις προτάσεις που θα αποτελέσουν μέσο για την εξάλειψη του προβλήματος».

Μεταξύ άλλων, η κ. Τραχήλη τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του ζητήματος απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις όπως η ενημέρωση στα σχολεία με ομιλίες κτηνιάτρων, η καταγραφή των ζώων και των ιδιοκτητών τους μέσω της επαναλειτουργίας της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου που λειτούργησε άψογα επί 12 χρόνια, προγράμματα σήμανσης, στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων κ.α.

«Η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων ζώων προέρχεται από κουτάβια που έχουν αγοραστεί μέσω Pet shop και έχουν εισαχθεί στην χώρα από το εξωτερικό», σημείωσε η κ. Τραχήλη. Και πρόσθεσε: «Και αυτό κυρίως γιατί τα ζώα αυτά για να εισαχθούν στην Ελλάδα πρέπει να έχουν Microchip, χωρίς, όμως, να είναι υποχρεωτική και η καταχώρηση του στην ελληνική βάση δεδομένων και στο τελικό ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα η εγκατάλειψή τους να γίνεται ακόμα ευκολότερη. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την άμεση καταγραφή των δεδομένων του ζώου και του τελικού ιδιοκτήτη με την εισαγωγή του ζώου στα σύνορα. Αν ο τελικός ιδιοκτήτης δεν είναι γνωστός το ζώο να καταγράφεται στο όνομα του εισαγωγέα.

Και ολοκλήρωσε την παρέμβαση της υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τόσο η Πολιτεία όσο και οι Δήμοι πιο συγκεκριμένα, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην αντιμετωπίζουν το ζήτημα ως δευτερεύον. Η υγεία και ευζωία των ζώων συνδέεται άμεσα με την Δημόσια Υγεία και η συμπεριφορά μας απέναντί τους είναι δείγμα πολιτισμού. Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε την ανάγκη για συνταγματική αλλαγή και αναφορά πλέον των ζώων ως έμβιων όντων, πραγματική τομή σε επίπεδο αλλαγής συνειδήσεων και πράξης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις