Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκίνησε το θερινό σχολείο στη διαχείριση των αποβλήτων από το ΕΑΠ

Ξεκίνησε το θερινό σχολείο στη διαχείρισ...

Θα διαρκέσει μια εβδομάδα

Ξεκίνησε την Δευτέρα 17 Ιουλίου, το τρίτο εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, Θερινό Σχολείο του ΕΑΠ με τίτλο: «Wastewater and Biosolids Management (WWSS17)», με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπαλαμπάνη και του Αντιπροέδρου του ΕΑΠ Καθηγητή κ. Γ. Ανδρουλάκη.

Το WWSS17 θα διεξαχθεί για μια εβδομάδα και σε αυτό θα διδάξουν περί τους τριάντα Έλληνες και Ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων. Απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για θέματα επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων και στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις πρακτικές διαχείρισης κυρίως των υγρών αποβλήτων, αλλά και των βιοστερεών, με μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από διαφορετικές χώρες. Στους συμμετέχοντες παρέχεται και η δυνατότητα παρακολούθησης δια ζώσης, στις εγκαταστάσεις του ΕΑΠ (Πάροδος Αριστοτέλους 18, 260335, Πάτρα).

Όπως και για τα προηγούμενα Σχολεία, έτσι και φέτος, έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή τριάνταδιακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καθηγητών και ερευνητών, από διάφορα Πανεπιστήμια και ερευνητικά Ινστιτούτα ( Αμερική, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Σλοβενία, Ιορδανία, Πορτογαλία, Φιλιππίνες). Για πρώτη δε φορά το Σχολείο υποστηρίζεται από την International WaterAssociation.

Το Σχολείο  το παρακολουθούν εκτός των ξένων συμμετεχόντων και στελέχη Περιφερειών της Χώρας, Υπουργείων (ΥΠΕΧΩΔΕ, Δημ. Τάξεως), Διαχειριστικών Αρχών, αλλά και Ιδιωτικών Φορέων (ΔΕΗ, εταιριών, κ.α.) που απασχολούνται υπηρεσιακά με τα θέματα της διαχείρισης των υγρών και βιοστερεών.

Φέτος αφιερώθηκε στον πρόσφατα εκλιπόντα συνάδελφο καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννη Τρυπαναγνωστόπουλο που θα συμμετείχε με τα περιβαλλοντικά του έργα στο σχολείο και που για μας είναι  ο μεγάλος απών, όπως τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του καλωσόρισμα ο Καθηγητής Ιωάνννης  Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΑΠ και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις