Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φορολογικό, ασφαλιστικό και εξωδικαστικός μηχανισμός απασχόλησαν την Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & ΝΔ Ελλάδος

Φορολογικό, ασφαλιστικό και εξωδικαστικό...

Στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση

Την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή της πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος στις 24 & 25 Ιουνίου 2017 στην Κυπαρισσία. Στη Συνέλευση προσήλθαν 80 εκ των 110 Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας από την Πελοπόννησο, τη Νοτιοδυτική Ελλάδα και τις νήσους Κεφαλληνία, Ζάκυνθο και Ιθάκη.

Συζητήθηκαν αφενός ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός έτους 2016, ο Προϋπολογισμός έτους 2017 και η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, αφετέρου, και κατά τις τοποθετήσεις των Αντιπροσώπων, συζητήθηκαν τα καίρια θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους εμπόρους και επιχειρηματίες: το φορολογικό, το ασφαλιστικό, ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, τα «κόκκινα» δάνεια, η ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ κ.ά. και τα τοπικά προβλήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο της Πελοποννήσου και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Υπερψηφίστηκε ο Διοικητικός Απολογισμός έτους 2016 με ψήφους 54 έναντι 20, ενώ και ο Οικονομικός Απολογισμός έτους 2016 υπερψηφίστηκε με ψήφους 56 έναντι 17.

Η Συνέλευση αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την έκδοση 2 ψηφισμάτων ως ακολούθως:

1.  Ψήφισμα στήριξης της ΟΕΣΠ&ΝΔΕ στην κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, την 28-6-2017, ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και στην απαξίωση του Συστήματος Υγείας.

2.  Ψήφισμα ώστε α) το νέο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων να αφορά όλες τις επιχειρήσεις με συνολικές οφειλές έως την 30-6-2017 και β) στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) Ιονίων Νήσων, να δοθεί πληρέστερη ενημέρωση στους εμπορικούς συλλόγους που δύνανται να συμμετέχουν και να αυξηθεί το ποσοστό επιδότησης των Ιονίων Νήσων συγκριτικά με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Τέλος, τις εργασίες της Συνέλευσης παρακολούθησε και χαιρέτισε κατά την έναρξή τους ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, τον οποίο ευχαριστούμε για την προσφορά Τουριστικού Οδηγού της Τριφυλίας στους Αντιπροσώπους μας, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Μερκούρης. Ευχαριστούμε επίσης τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Δημήτριο Αβδάλα για την προσφορά του βιβλίου «ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ (Αρκαδιά)» σε όλους τους Αντιπροσώπους μας.

Προτεραιότητα της ΟΕΣΠ&ΝΔΕ είναι να αγωνίζεται για την προστασία των συναδέλφων από τις πολιτικές που οδηγούν στον αφανισμό της ΜμΕ και για την λήψη ρεαλιστικών μέτρων που θα βοηθήσουν τις τοπικές αγορές να ανακάμψουν και θα καταστήσουν ξανά τις ΜμΕ ανταγωνιστικές και βιώσιμες.

ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Η ΟΕΣΠ&ΝΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή της στους συναδέλφους της Αμαλιάδας που στις 28 Ιουνίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00 κλείνουν τα καταστήματά τους για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και στην απαξίωση του Συστήματος Υγείας.

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ»

 

Η ΟΕΣΠ&ΝΔΕ απαιτεί αποκλειστικά δημόσια υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς καμία επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας.

Η Γενική Συνέλευση της ΟΕΣΠ&ΝΔΕ κατά την συνεδρίασή της στις 24 & 25-6-2017 στην Κυπαρισσία, κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα εξής:

1. Το νέο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων να αφορά όλες τις επιχειρήσεις με συνολικές οφειλές έως την 30-6-2017.

2. Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) Ιονίων Νήσων, να δοθεί πληρέστερη ενημέρωση στους εμπορικούς συλλόγους που δύνανται να συμμετέχουν και να αυξηθεί το ποσοστό επιδότησης των Ιονίων Νήσων συγκριτικά με την ηπειρωτική Ελλάδα.

 

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις