Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα σήμερα δεκάδες Γάλλοι και Ρώσοι τουρίστες μέσω προγραμμάτων του επιμελητηρίου Αχαΐας - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Στην Πάτρα σήμερα δεκάδες Γάλλοι και Ρώσ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Γύρω στις 15.000 προσδοκά να απορροφήσει η Πάτρα

Το Επιμελητήριο Αχαΐας φέρνει τουρίστες . Πάνω από 130.000 τουρίστες έχουν ήδη κλείσει τις διακοπές τους στην Δυτική Ελλάδα για αυτό το καλοκαίρι, και αυτό είναι μόνο η αρχή, σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αθανάσιο Κούστα και τον επιμελητηριακό σύμβουλο για θέματα τουρισμού Νίκο Παπαλέξη.

Από αυτούς η Πάτρα προσδοκά στην καλύτερη περίπτωση να απορροφήσει 15.000 τουρίστες. Την Παρασκευή στην Πάτρα με διάφορα τουριστικά λεωφορεία έφθασαν αρκετές δεκάδες τουρίστες από Γαλλία, Ρωσία κ.α.

Ο αριθμός των αφίξεων εμφανίζεται διπλάσιος σε σχέση με την περσινή τουριστική σεζόν, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες και αισιοδοξία για οικονομική τόνωση και στην περιοχή μας.

Μάλιστα οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται από την Ρωσία και την Λευκορωσία, που εκτός των άλλων «διψούν» και για επισκέψεις στον Ιερό Ναό του πολιούχου Πατρών (ο Αγιος Ανδρέας είναι και ο άγιος – προστάτης πασών των Ρωσιών).

4η χρονιά Culture & Shopping

Αφορμή αποτελεί το πρόγραμμα Culture&Shopping που υλοποιεί το Επιμελητήριο Αχαΐας, το οποίο υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με touroperators. Πέρυσι, σε σύνολο 74 εκδρομών είχαν επισκεφθεί την Πάτρα 2.584 τουρίστες, αριθμός που φέτος τουλάχιστον θα τριπλασιαστεί!

Η επισκεψιμότητα των τουριστών θα έχει σημαντικά οφέλη για τις τοπικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο αλλά και στους κλάδους εστίασης και αναψυχής, καθώς οι τουρίστες θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης, θα φιλοξενηθούν σε επιχειρήσεις και θα κάνουν τις αγορές τους, συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς, όπως το WIN-WΙΝ με δώρα που έχει υλοποιήσει με επιτυχία το Επιμελητήριο Αχαΐας (δίνουν κρασιά αλλά και το Λεύκωμα του Επιμελητηρίου Αχαϊας).

Να σημειωθεί πως όπως και πέρυσι έτσι και φέτος το Επιμελητήριο Αχαΐας θα «βομβαρδίσει» τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της περιοχής μας με 20.000 χάρτες σε τέσσερις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Γαλλικά) προκειμένου οι τουρίστες να γνωρίσουν την Πάτρα και τα αξιοθέατά της, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνουν επαφές με τους υπεύθυνους των αποστολών για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό με σκοπό την άψογη φιλοξενία των τουριστών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις