Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους - Πρόστιμο σε όποιον δεν συμμορφωθεί

Πάτρα: Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να καθ...

Για να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς

Ο Δήμος Πατρέων καλεί του πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους από τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια, για να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 50 λεπτών ανά τετραγωνικό.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Ο Δήμος Πατρέων καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να φροντίσουν για την αποψίλωση και τον καθαρισμό  αυτών από ξερά χόρτα και απομάκρυνσης τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών & σκουπιδιών που βρίσκονται εντός οικοπέδου προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Η μέριμνα για την τήρηση των παραπάνω έχει περιέλθει πλέον στους Δήμους βάσει του άρθρου 94, παρ. 26, του Ν.3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/07.06.2010 τεύχος Α «Καλλικράτης»), υποχρεώνοντας τους στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των οικοπέδων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων.

Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται ο υπόψη νόμος αναφέρει τα εξής: Επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται σε βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου για καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Επειδή η εικόνα της πόλης αλλά και η ασφάλεια  των κατοίκων είναι υπόθεση όλων μας παρακαλούμε  τους ιδιοκτήτες να τακτοποιήσουν το συντομότερο δυνατόν την υποχρέωσή τους αυτή.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυτική Ελλάδα: Καύσωνας και φωτιές το Σαββατοκύριακο - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Αχαΐα - Ενισχύονται οι άνεμοι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις