Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύρινη κόλαση στη Μάνη - Κάηκαν σπίτια - Ενισχύσεις και από τη Δυτική Ελλάδα - Τι καταγγέλλουν κάτοικοι και τοπικές αρχές

Πύρινη κόλαση στη Μάνη - Κάηκαν σπίτια -...

Eικόνες και βίντεο

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λακωνία, οι οποίες έχουν ενισχυθεί με οχήματα και άνδρες και από τη Δυτική Ελλάδα. Όλη νύχτα πάλευαν με τις φλόγες και τον δυνατό άνεμο στην Ανατολική Μάνη και συγκεκριμένα στις περιοχές του Πύριχου και του Παρασυρού, όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη δύο μεγάλες πυρκαγιές. Σημειώνεται, ότι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αρκετά σπίτια, αφού οι πυρκαγιές πέρασαν μέσα από οικισμούς, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την κατάσβεσή τους.

Αυτή την ώρα στον Πύριχο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 8 ατόμων, ενώ στον Παρασυρό 66 πυροσβέστες με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε, στις 3:30 τα ξημερώματα, στην περιοχή Άνω Σούλι Μαραθώνα. Στο σημείο επιχειρούν τώρα 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Χθες οι φλόγες έφτασαν σε αυλές σπιτιών και κάηκαν σπίτια σε Κότρωνα, Σκουτάρι και Παρασυρό, ενώ κάηκε από την φωτιά το αυτοκίνητο του δημάρχου Ανατολικής Μάνης, Πέτρου Ανδρεάκου.

Ο τοπικές αρχές επιρρίπτουν ευθύνες για τη φωτιά στην Πυροσβεστική. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος την απόλυτη ευθύνη για την φωτιά την έχει η Πυροσβεστική, καθώς όπως υποστήριξε δεν υπήρξε συντονισμός.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είχαμε ανάγκη από εναέρια μέσα, αλλά δεν τα είχαμε όταν έπρεπε να τα έχουμε» και πρόσθεσε: «Ρίψεις νερού έκαναν ένα ελικόπτερο Σινούκ, μικρά αεροπλάνα, που όμως έπρεπε να ανεφοδιάζονται στην Καλαμάτα, και τελευταία, πριν δύσει ο ήλιος, ήλθαν και δύο Καναντέρ, τα οποία όμως έκαναν λίγες ρίψεις».

Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής κατήγγειλαν στο newsit.grότι όταν το Σάββατο η φωτιά στον Πύρριχο της ανατολικής Μάνης σβήστηκε, δεν έγινε σωστή εκτίμηση, με αποτέλεσμα το βράδυ της ίδιας μέρας να υπάρξει αναζωπύρωση. Το μεσημέρι της Κυριακής (02.07.2017) η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αλλά το απόγευμα αναζωπυρώθηκε ξανά.

Το απόγευμα της Κυριακής, η φωτιά στον Κότρωνα Λακωνίας και οι κάτοικοι άφησαν τα σπίτια τους για σωθούν και έφτασαν στο λιμάνι. Κάποιοι μάλιστα μπήκαν σε ιδιωτικά σκάφη κι έφυγαν, άλλοι περίμεναν το λιμενικό. Τελικά, δεν χρειάστηκε να αποκακρυνθούν μέσω θαλάσσης αφού άνοιξε ο δρόμος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις