Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το 3ήμερο εκδηλώσεων της Κίνησης "Πρόταση"

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το 3ήμερο εκδηλώσε...

Πραγματοποιήθηκαν χορευτικά, αιμοδοσία, έκθεση, επίδειξη tae kwon do, κ.α.

Φτάνοντας στο τέλος της εθελοντικής  χρονιάς, οι ομάδες εθελοντών της Κίνησης «Πρόταση» ΔΙΟΔΟΣΣ , ΣΤΕΚΙ  και η Ομάδα της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ διοργάνωσαν στις 9, 10 και 11 Ιουνίου 2017, μια παρέμβαση πρόληψης στη γειτονιά τους (Άγιος Διονύσιος-Άγιος Αλέξιος-Αγία Σοφία), ένα 3ημερο εκδηλώσεων δημιουργικής έκφρασης και αλληλεγγύης.

Στόχος της παρέμβασης αυτής ήταν η σύνδεση, η συνεργασία και το μοίρασμα  με τους «Γείτονες», το ξαναχτίσιμο μιας «σύγχρονης γειτονιάς»  με σκοπό την ενδυνάμωση των μελών του κοινωνικού ιστού και την προαγωγή της πρόληψης,  για ποιότητα και νόημα ζωής στην κοινότητα.

Συλλογικότητα,  αλληλεγγύη και  κοινωνική δικτύωση χαρακτήρισαν το περιεχόμενο αυτού του 3ήμερου που ξεκίνησε την Παρασκευή 9/6 το βράδυ στο χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης της  Κίνησης Πρόταση με ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία και   τη δωρεά μυελού των οστών. Μια δράση πρόληψης και αλληλεγγύης,  που  πραγματοποιήθηκε  στο ΚΔΑ  την Κυριακή 11/6 το πρωί και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του γείτονα-αιμοδότη και ενεργού πολίτη, Γιάννη Σόμπολου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν  το Σάββατο 10/6,  στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Το πρωί, οι εμψυχώτριες και τα παιδιά του προγράμματος  ΠΡΟ-ΝΟΙΑ του ΚΔΑ συμμετείχαν στο τριήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με φορείς της ευρύτερης γειτονιάς. Τα παιδιά μαζεύτηκαν στο χώρο της πλατείας, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους, συνεργάστηκαν και προσκάλεσαν τα υπόλοιπα παιδιά της πλατείας στην παρέα τους. Οι δραστηριότητες έκλεισαν με ένα θεατρικό παιχνίδι σχετικά με τις ομάδες αίματος και τους κανόνες αιμοδοσίας, κάτι που αποτυπώθηκε σε ζωγραφιές που έφτιαξαν επιτόπου τα παιδιά.

Από τη μεριά τους, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικά παιχνίδια, να αποφορτιστούν και να «θυμηθούν» την αξία των κοινόχρηστων χώρων και των συναντήσεών μας σε αυτούς.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, στο χώρο  λειτουργούσαν ενημερωτικά περίπτερα με εθελοντές της Κίνησης Πρόταση, φορείς και συλλογικότητες της ομάδας της Γειτονιάς   καθώς  έκθεση-φωτογραφικό οδοιπορικό με τίτλο «Η γειτονιά μας στο χθες και το σήμερα», μια δράση της ομάδας ΔΙΟΔΟΣΣΣ που αποτυπώνει την ιστορία της γειτονιάς και τις επιρροές που δέχτηκε από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα, αλλά συγχρόνως, οδηγεί και στο να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε την πορεία της στο μέλλον.

Η προσέλευση μικρών και μεγάλων ήταν πολύ μεγάλη. Αυτή η όμορφη και σημαντική συνάντηση πλαισιώθηκε από τη συλλογική αίσθηση του «ανήκειν» σε μία γειτονιά, μία πόλη, μία κοινότητα όπου όλοι είμαστε απαραίτητοι ο ένας για τον άλλον.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο φιλόξενο χώρο του προαυλίου του 26ου Δημοτικού Σχολείου με την  πολύτιμη  συμπαράσταση και συνεργασία της Διευθύντριας κας Αντωνοπούλου Πατρούλας και του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων, μαθητές, μικροί αθλητές και συμπολίτες μας μέσα από τη δημιουργική τους έκφραση, μοιράστηκαν με φίλους και Γείτονες  τον πλούτο τους συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό  στο χτίσιμο μιας γειτονιάς που νοιάζεται και φροντίζει τα μέλη της.

Πενήντα (50) περίπου μικροί αθλητές του αθλητικού συλλόγου TAE KWON DO «Δύναμη Πατρών» έδωσαν μια μικρή γεύση της σημασίας του «αθλείσαι» στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.

Μαθητές του 26ου και 56ου Δημοτικού Σχολείων χάρισαν στους παρευρισκόμενους όμορφες στιγμές με χορευτικά μοντέρνων και παραδοσιακών χορών.

Το χορωδιακό τμήμα του Μ/Χ Ομίλου «Αριστείδης Μόσχος» ψυχαγώγησε με τις όμορφες φωνές του.

Τέλος, στιγμές ενθουσιασμού, κεφιού και χαράς χάρισαν τα χορευτικά σύνολα των μελών της ομάδας της Γειτονιάς α) Σύλλογος Κρητών «Το Αρκάδι» και «Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων ο Άγιος Γεράσιμος» καθώς ο Σύλλογος «Φάρος Ποντίων Πατρών» με τη δεξιοτεχνία,  την εξαιρετική απόδοση και το μεράκι τους.

Την Κυριακή 11/6/17  στο Κ.Δ.Α. της Κίνησης Πρόταση, το πρωί πραγματοποιήθηκε η Αιμοδοσία, σε συνεργασία με τη μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας και του εθελοντικού συλλόγου «Ο Ααιμοδότης», καθώς και η Δειγματοληψία για δότες μυελού των οστών σε συνεργασία με το  Κ.Ε.Δ.Μ.Ο. Πανεπιστημίου  Πατρών, ενώ το εξαιρετικά ικανοποιητικό και συγκινητικό αποτέλεσμα αρίθμησε 19 φιάλες αίματος και 28 λήψεις δοτών μυελού των οστών.

Οι εκδηλώσεις του 3ήμερου έληξαν το απόγευμα της Κυριακής στο χώρο το ΚΔΑ  με μουσικοχορευτικά δρώμενα και δημιουργική έκφραση  από μαθητές και συλλογικότητες μέλη της ομάδας της Γειτονιάς,  όπως: η μαθητική χορωδία του 1ου   Γυμνασίου Πατρών με όμορφες μουσικές εκτελέσεις και δραματοποίηση, η Φιλαρμονική Ι.Ν. Αγίας Σοφίας με όμορφες μουσικές εκτελέσεις των μικρών μουσικών  και ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών με παραδοσιακούς χορούς. Η παρουσίαση έκλεισε με τη Χορωδία της Κοινο_Τοπία που ταξίδεψε το κοινό με όμορφους σκοπούς και τραγούδια.

*Ακολούθησε μια μικρή γιορτή με κεράσματα που προσέφεραν εθελοντές, φίλοι και τα καταστήματα της γειτονιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις