Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φλέγεται κτίριο 27 ορόφων στο Λονδίνο - Υπάρχουν νεκροί λένε οι αρχές - Τουλάχιστον 30 τραυματίες στο νοσοκομείο-BINTEO

Φλέγεται κτίριο 27 ορόφων στο Λονδίνο - ...

Επιχειρούν 200 πυροσβέστες

12:16μ.μ. Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι».

10.20πμ Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί από την πυρκαγιά και ότι δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτιά της.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην γιγάντια πυρκαγιά που κατέκαυσε την νύκτα πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο, ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων είναι πιθανόν να βρίσκεται ακόμη στο εσωτερικό του.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι μεταφέραμε 30 τραυματίες σε πέντε νοσοκομεία», δήλωσε ο Στιούαρτ Κράιτστον, υποδιευθυντής της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών του Λονδίνου σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τα ξημερώματα.

Ο πρώτος αυτός απολογισμός κινδυνεύει να αυξηθεί, αφού υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στο εσωτερικό του 27ώροφου κτιρίου που βρίσκεται στην συνοικία Νορθ Κένσινγκτον, κοντά στο Σέφερντς Μπους.

8.00 πμ Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα σε πύργο 27 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο.Η φωτιά έχει επεκταθεί από τους κάτω ορόφους προς τα επάνω και κατακαίει τον πύργο, ενώ μία στήλη μαύρη καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου.

Εκφράζονται φόβοι ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στον πύργο.

Τουλάχιστον τριάντα ένοικοι από τον πύργο διαμερισμάτων έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ασθενοφόρων στην Βρετανία.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 200 πυροσβέστες, προκειμένου να σβήσουν την φωτιά. Δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν υπάρχουν θύματα.

 

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου» σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις