Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ιερό σκήνωμα της Αγ. Ελένης στην Αθήνα προσκύνησε ο Μητροπολίτης Πατρών - Χοροστάτησε και στην αγρυπνία το βράδυ της Δευτέρας

Το ιερό σκήνωμα της Αγ. Ελένης στην Αθήν...

Μαζί με τους Μητροπολίτες Μαντινείας και Σιδηροκάστρου

Το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017, από τις 21.00 έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, στην ιερά αγρυπνία που εψάλη παρουσία πλήθους πιστών, στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας Αιγάλεω Αττικής όπου από τις 14/5 που μεταφέρθηκε από τη Βενετία της Ιταλίας έχει τεθεί για ιερό προσκύνημα το σκήνωμα της Αγίας Ελένης και το Τίμιο Ξύλο, συγχοροστάτησαν τρεις Αρχιερείς, ανάμεσα τους ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συνοδευόταν και από δύο ιεροδιάκονους, τον π. Σεραφείμ και τον π. Ιερόθεο.

Μαζί με τον Μητροπολίτη Πατρών, όπως είδαμε και στην ζωντανή αναμετάδοση το βράδυ της Δευτέρας από το κανάλι της Μητροπόλεως, Λύχνο, χοροστάτησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος και ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, από τη Βόρειο Ελλάδα, κ.κ. Μακάριος.

Το ιερό προσκύνημα στο σκήνωμα της Αγίας Ελένης φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Η πομπή με το ιερό λείψανο της Αγίας αναμένεται να αναχωρήσει για να επιστρέψει στην Ιταλία την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017. Χιλιάδες είναι οι προσκυνητές που όλο αυτόν τον μήνα πέρασαν από το ναό της Αγίας Βαρβάρας για να προσκυνήσουν και να λάβουν χάρη και ευλογία. Από την Πάτρα ανέβηκαν και πούλμαν με προσκυνητές.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που συνοδευόταν και από άλλους ιερείς της Πάτρας, από τους ναούς της Αγ. Τριάδας και του Αγ. Βασιλείου Βραχναιίκων, μίλησε μάλιστα στη διάρκεια του εσπερινού της αγρυπνίας και έδειχνε ιδιαίτερα συγκινημένος. Στην αγρυπνία ήταν έντονη και η παρουσία Ρώσων, μάλιστα έψαλλε η Ρωσόφωνη χορωδία του Ι. Ναού της Αγίας Τριάδος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

*Οι φωτ. είναι από το σάιτ ikivotos.gr – Κιβωτός της Ορθοδοξίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις