Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τον εορτασμό του Οσίου Παναγή Ιερέως του Μπασιά στα Κρύα Ιτεών Πατρών

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τον εορτασμό του Οσίου Πα...

Το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου 2017

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου-Παναγή Ιερέως του Μπασιά του εν Ληξουρίω Κεφαλληνίας το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου, στην Πάτρα, στην Ενορία των Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών.

Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοραστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Ο Θεοφιλέστατος μίλησε για το βίο του Αγίου και διά το παράδειγμά του εις τον κόσμον σήμερα.

Την πρωΐαν της 7ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις την οποία προεξήρχε και μίλησε επικαίρως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών.

Το απόγευμα της Τετάρτης 7/6 εψάλη μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τον Άγιον υπέρ του σύμπαντος κόσμου. Στις Ακουλουθίες αυτές προέστη και μίλησε γλαφυρώς, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές, Ιεροκήρυκας της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά το τέλος της Παρακλήσεως επακολούθησε Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και των τιμίων Λειψάνων του Αγίου εις τους δρόμους της Ενορίας υπό την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Πατρέων.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τον Άγιο Παναγή, όπως αναφέρεται στο blog της ενορίας ολοκληρώθηκαν με τις ευχαριστίες του προϊσταμένου του Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου προς τον Πανάγιον Τριαδικόν Θεόν, τον Σεπτό Ποιμενάρχην μας Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και προς πάντας τους συνεργάτας του και τους εν γένει κοπιάσαντας δια την διεξαγωγήν της Πανηγύρεως.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πατρών και του εκπολιτιστικού συλλόγου «Νεάπολις».

Πλήθος προσκυνητών γέμισε τον Ιερό Ναό κατά τον διήμερο εορτασμό. Όλοι προσήλθαν με πίστη προς τον Θεόν και τον Άγιον, καταθέτοντας εις Αυτούς, τις ευχαριστίες, τους πόνους και τα δάκρυα των.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι όλες οι ιερές Ακολουθίες αφιερώθησαν προσευχητικά εις τα παιδιά τα διαγωνιζόμενα εις τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό στην διεύθυνση:

http://agiosharalabos.blogspot.gr/2017/06/blog-post_68.html

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις