Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Ληξούρι γιόρτασε τον Πολιούχο του, Όσιο Παναγή Μπασιά - Στην Πάτρα πανηγύρισε η ενορία Αγ. Αντωνίου στην Κρύα Ιτεών

Το Ληξούρι γιόρτασε τον Πολιούχο του, Όσ...

Στο ναό στην Κρύα Ιτεών φυλάσσεται εικόνα και τμήμα του λειψάνου του Κεφαλονίτη Αγίου

Την τιμητική της είχε στις 7 Ιουνίου 2017 η πόλη του Ληξουρίου της όμορφης Κεφαλονιάς καθώς γιόρτασε με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική λαμπρότητα τον Πολιούχο της, Όσιο Παναγή, τον Μπασιά, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Ληξούρι το έτος 1801 και εκοιμήθη το 1888 ενώ στην πάνδημη τριήμερη κηδεία του είχε εκφωνήσει επικήδειο ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γερμανός Καλλιγάς, όπως διαβάσαμε στο saint.gr.

Η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου έγινε στις 6 Ιουνίου 1976 και η Αγιοκατάταξη του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο δια Πατριαρχικής και Συνοδικής Αποφάσεως, την 4η Φεβρουαρίου του 1986.

Τα ιερά λείψανά του φυλάσσονται εντός αργυρής θήκης στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ληξουρίου, όπου και ο τάφος του. Στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία στο Ληξούρι το πρωί της τετάρτης 7 Ιουνίου 2017 παρέστη και συγχοροστάτησε και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.

Στην Πάτρα πανηγύρισε τον θαυματουργό Όσιο Παναγή τον Μπασιά, η ενορία Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους Κρύας Ιτεών. Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 το απόγευμα στις 19.00 τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στην Θεία λειτουργία προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης, π. Νεκτάριος Κωτσάκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού και προϊσταμένος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών.

Το απόγευμα τελέστηκε Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς τον Όσιον Παναγήν υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Παρακεντέ, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ενώ ακολούθησε Λιτάνευση της Εικόνας του Οσίου μετά του τεμαχίου του Ιερού αυτού Λειψάνου, εντός της Ενορίας.

Ο φετινός εορτασμός περιελάμβανε και πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις