Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι μεγάλοι μαθητές "υιοθετούν" τα ...πρωτάκια, σταματούν το bullying και "υπογράφουν" δεσμούς φιλίας στο 45ο δημοτικό σχολείο!

Πάτρα: Οι μεγάλοι μαθητές "υιοθετού...

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, που σίγουρα χρήζει πολλών επαίνων είναι αυτή που πήρε ο σύλλογος δασκάλων του 45ουδημοτικού σχολείου στο Μπεγουλάκι της Πάτρας. Σε μια από τις πολλές πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχει αναλάβει το σχολείο για την καταπολέμηση του  bullying, αποφασίστηκε από τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, κάθε μαθητής της έκτης τάξης θα πάρει υπό την «προστασία» του ένα … πρωτάκι.

Οι πρώτες επαφές έγιναν.

Οι μαθητές της φετινής Πέμπτης πήγαν στο 23ο νηπιαγωγείο στα τραγούδησαν με τα νήπια, και μετά τους κάλεσαν στο 45ο δημοτικό σχολείο, όπου τους παρουσίασαν το παραμύθι " Ο Ρούλης στο διαδίκτυο", που οι ίδιοι οι  μαθητές έγραψαν για την διαδικτυακή ασφάλεια. Συζήτησαν λύνοντας τις απορίες των παιδιών για το πρόγραμμα και προχώρησαν στην "πράξη υιοθεσίας", όπου κάθε παιδί της Πέμπτης ανέλαβε την φροντίδα και προστασία ενός μικρού παιδιού. Ο στόχος είναι οι μικροί μαθητές να αισθάνονται ασφαλείς με τον ερχομό τους στο Δημοτικό και ο θεσμός αυτός να καθιερωθεί από την επόμενη σχολική χρονιά στο σχολείο .

 

Οι "πράξεις υιοθεσίας" θα "υπογραφούν στη γιορτή της 14ηςΙουνιου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Στη γιορτή οι… μεγάλοι μαθητές θα πάρουν από το χέρι τα «μικρά αδελφάκια» τους, αυτά που θα έχουν υπό την προστασία τους όταν ανοίξουν και πάλι τα σχολεία. Με τον τρόπο αυτό, η φιλία προάγεται, όπως και η υπευθυνότητα και αναπτύσσονται δεσμοί αγάπης κι αλληλεγγύης ανάμεσα στα παιδιά που είναι πιο ισχυροί από οποιοδήποτε άλλο μάθημα…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις