Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας καταγγέλλει απόλυση εργαζομένης ως εκδικητική

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας ...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας με αφορμή την απόλυση εργαζομένης από επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αναφέρει τα εξής: "Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης, από την επιχείρηση flormar στο κατάστημα της Πάτρας, που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων billy’s s.a international trade.

Η απόλυση της εργαζόμενης, μέλους του σωματείου εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, έγινε στις 30/5/17 λίγες μέρες μετά την συμμετοχή της στην γενική πανελλαδική απεργία στις 17/5/17.

Η επιχείρηση, έπειτα από παρέμβαση που πραγματοποίησε το σωματείο ώστε να παρθεί πίσω η απόφαση, για να δικαιολογήσει την απόλυση της συνδικαλίστριας, απέλυσε και τις άλλες δύο εργαζόμενες, απειλώντας ότι θα κατεβάσει ρολά στο κατάστημα. Η απόλυση της εργαζόμενης έγινε εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης, με σκοπό οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να τρομοκρατηθούν, να μην διεκδικούν και να δουλεύουν με συνθήκες γαλέρας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.

• την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων, την τήρηση της σύμβασης εργασίας, την πληρωμή των οφειλούμενων.

• την άμεση παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας, και του υπουργείου εργασίας στην επιχείρηση, όπου αυτή διατηρεί καταστήματα αλλά κυρίως στην Πάτρα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις