Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο οδηγός του επικίνδυνου φορτίου που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Πάτρας μιλά στο thebest.gr και εξηγεί τι μετέφερε - ΒΙΝΤΕΟ

Ο οδηγός του επικίνδυνου φορτίου που εντ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και σύμφωνα με τον ίδιο για τυπικούς λόγους τον έγραψαν

Ο ιδιοκτήτης  μεταφορικής εταιρείας και οδηγός του φορτηγού οχήματος στο οποίο εντοπίστηκαν επικίνδυνα για το περιβάλλον υλικά, Ανδρέας Τζουμανέκας, μίλησε στο thebest.gr και δήλωσε ευθαρσώς πως εκατοντάδες τόνοι με ανάλογα υλικά έχουν μεταφερθεί πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν, μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Το πρωί της Τρίτης ο οδηγός του φορτηγού οχήματος πήγε στο κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας για να διαμαρτυρηθεί για το διοικητικό πρόστιμο των 2.000 ευρώ που του επιβλήθη. Οπως δήλωσε στο thebest.gr τα υλικά που μετέφερε πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να διαρρεύσουν από τις συσκευασίες τους και να έλθουν σε επαφή με το περιβάλον, ενώ προωθούνταν προς ειδικό κέντρο επεξεργασίας.

Το επικίνδυνο φορτίο - το οποίο εκτιμάται πως αφορούσε σε κάποιο χημικό για αγροτική καλλιέργεια- το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει περιβαλλοντικά προβλήματα, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο νέο λιμάνι της Πάτρας. Σύμφωνα με το λιμενικό το πλοίο μετέφερε τρεις παλέτες με περιβαλλοντικά επικίνδυνες ουσίες βαθμού επικινδυνότητας κλάσης 9, UN 3082 ομάδα συσκευασίας ΙΙΙ, συνολικού βάρους 2.595,00 κιλών, χωρίς να έχει ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές φόρτωσης-εκφόρτωσης.

Ο οδηγός του φορτηγού οχήματος στο οποίο βρίσκονταν οι επικίνδυνες ουσίες συνελήφθη αρχικά και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Αργότερα ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις