Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στην πορεία κατά της ανεργίας σπουδαστικοί σύλλογοι

Πάτρα: Στην πορεία κατά της ανεργίας σπο...

Συγκαλούν σύσκεψη φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων το Σάββατο 10 Ιουνίου

Οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΤΕΦ-ΣΕΥΠ-ΣΔΟ συμμετέχουν στην κινητοποίηση του διοργανώνει ο Δήμος της Πάτρας κατά της ανεργίας. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», ο Δήμος Πάτρας συνεχίζει τον αγώνα για να σταθεί όρθιος ο λαός, να διεκδικήσει το δίκιο του και να καταδείξει τον ένοχο, αναλαμβάνοντας νέα αγωνιστική πρωτοβουλία, μετά την περσινή μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας που πραγματοποίησε από την Πάτρα στην Αθήνα.

Καλούμε  κάθε φοιτητή και σπουδαστή να μην δεχτεί τα νέα βάρβαρα μέτρα του 4ου μνημονίου και το νέο νομοσχέδιο που σχεδιάζουν για την παιδεία. Νομοσχέδιο  που βαδίζει πάνω στις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, εντείνει τα εμπόδια στις σπουδές μας, αφού έρχεται να παγιώσει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και την ίδια στιγμή να ενισχύσει την αυτονομία και αυτοδιοίκηση των ιδρυμάτων, γενικεύει τα δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά και ενισχύσει την αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.

Η κυβέρνηση διατείνεται ότι οι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι “για το καλό μας”. Προσπαθεί να μας πείσει να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας στην πολύπλευρη και επιστημονική γνώση, στις σπουδές, τη δουλειά και τη ζωή με δικαιώματα.

Δεν αφήνουμε ώρα να πάει χαμένη στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν αφήνουμε ώρα να πάει χαμένη αφου ξέρουμε ότι η ανεργία , η κακοπληρωμένη δουλειά , οι άθλιες συνθήκες εργασίας είναι το μέλλον που διαμορφώνουν για τους φοιτητές.

Μπροστά σε αυτό το μέλλον εμείς στεκόμαστε αντίθετοι

Στη πολιτική τους χαράζουμε τον αγώνα των σύγχρονων αναγκών μας !

Καλούμε σε  σύσκεψη φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων το Σάββατο 10/6 19:30  στο Μέγαρο λόγου και τέχνης για να οργανώσουν οι σύλλογοι τη δράση τους μπροστά σε αυτή τη πρωτοβουλία.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις