Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται την Τετάρτη ο οδηγός για την εστίαση του Νίκου Αγγελακόπουλου

Πάτρα: Παρουσιάζεται την Τετάρτη ο οδηγό...

Στις 20.30 στο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου, στην Φιλοποίμενος 36-42, στο βιβλιοπωλείο «Το Δόντι»

Ένα ολοκληρωμένο βοήθημα για την τέχνη της εστίασης που στηρίζεται στην πράξη και στην καθημερινή εμπειρία αποτελεί η «Εστίαση» του Νίκου Αγγελακόπουλου (εκδόσεις «Το Δόντι») που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 20.30 το βράδυ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου (Φιλοποίμενος 36-42), δίπλα στο βιβλιοπωλείο «Το Δόντι». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Σάκης Χαλικιάς, πρ. ιδιοκτήτης του μπιστρό «Σάκης».

Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στον επαγγελματία σεφ ή εργαζόμενο, αλλά και στον σπουδαστή και στον οικοδεσπότη ή την οικοδέσποινα που θέλουν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό στους προσκεκλημένους τους, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Τα θέματά του αγγίζουν όλες τις πλευρές του χώρου: Το εστιατόριο και τη μαγειρική, τα τρόφιμα και τα ποτά, τις πρώτες ύλες και τη δομή της κουζίνας, τον καφέ και το παγωτό. Μαζί με τη βασική ορολογία και τους ορισμούς, ο αναγνώστης θα συναντήσει αρκετές διαφορές σε σχέση με την τυπική θεωρία της εστίασης. Η διαφοροποίηση αυτή είναι, όμως, ουσιαστική, καθώς περιλαμβάνει ό,τι και όπως λέγεται, ακούγεται και συμβαίνει στην κουζίνα, την τραπεζαρία κ.λπ.

Ο Νίκος Αγγελακόπουλος έχει γεννηθεί το 1960 στην Πάτρα όπου και κατοικεί. Eίναι παντρεμένος με την Αιμιλία Ρόζα και έχει δύο παιδιά, τον Βασίλη και τον Ιωσήφ. Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης για βιοποριστικούς λόγους. Αν και είναι πτυχιούχος ηλεκτρονικός δεν εργάστηκε ποτέ στον συγκεκριμένο τομέα.

Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στον χώρο της εστίασης αρχικά ως υπάλληλος και αργότερα ως υπεύθυνος σε διάφορα καταστήματα και ξενοδοχεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επί 27 χρόνια υπήρξε ιδιοκτήτης καταστημάτων αναψυχής. Τα έτη 2007-2009, διετέλεσε εκπαιδευτής σε ΙΕΚ της Πάτρας, στην ειδικότητα του τεχνικού μαγειρικής τέχνης, διδάσκοντας στα εργαστήρια την τέχνη της μαγειρικής, τεμαχισμό των κρεάτων, διακοσμητική παρασκευασμάτων και ζαχαροπλαστική - αρτοποιία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις