Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας θα μετάσχει στην αγωνιστική πορεία στη Γέφυρα Ρίου στις 25 Ιουνίου

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας ...

Την Τετάρτη 7/6 γίνεται εκδήλωση με θέμα «Δικαίωμα στην εργασία, πάλη κατά της ανεργίας»

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) με ανακοίνωση του, τονίζει ότι θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και δράσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία. Όπως τονίζει ο σύλλογος σε ανακοίνωση του, βγαίνουμε στο δρόμο ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία με δικαιώματα, στη μητρότητα και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, και στην Πάτρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, αντιμετωπίζουμε μια εργασιακή ζούγκλα. Η δουλειά με 2μηνες, 5μηνες και 8μηνες συμβάσεις, η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση σε συνδυασμό με εξαντλητικά – πολλές φορές απλήρωτα- ωράρια, οι χαμηλοί μισθοί, η κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία, οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους εναλλάσσονται με την ανεργία.

Στην Δυτική Ελλάδα, στην περιφέρεια που ζούμε, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Απρίλιο του 2017 ήταν 66.960 άτομα από τα οποία οι 40.365 ήταν γυναίκες δηλαδή το 60% των ανέργων είναι γυναίκες!! Από αυτές το 73% είναι μακροχρόνια άνεργες (άνω των 12 μηνών) , ενώ το 44% των άνεργων γυναικών είναι ηλικίας 30-44 χρόνων.

Το αποτέλεσμα είναι οι νέες γυναίκες να στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα να κάνουν οικογένεια και να αποκτήσουν έστω και ένα παιδί, αλλά και να μην μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να πάρουν σύνταξη η οποία δεν θα είναι πάνω από ένα προνοιακό επίδομα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα από το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει με νέα και παλιά μέτρα, προωθεί και την στρατηγική ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των Δήμων. Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου πετάει στο δρόμο εκατοντάδες συμβασιούχους εργαζόμενους σ’ όλους τους δήμους της χώρας, 64 στο Δήμο της Πάτρας. Οι συγχωνεύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, το κλείσιμο των μικροεπαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων, αλλά και η αύξηση του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων, έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, που την περίοδο της οικονομικής κρίσης εκτινάσσεται.

Καμία αυταπάτη λοιπόν για το ποιος κερδίζει και ποιος εξαθλιώνεται στην περίοδο της κρίσης αλλά και από την «ανάπτυξη» που υπόσχεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , η ΝΔ , τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο , που γέννησε το 4ο, η ΕΕ, ο ΣΕΒ.

Οι απολογητές των επιχειρηματικών ομίλων προσπαθούν να παρουσιάσουν την ανεργία σαν ένα προσωρινό φαινόμενο. Μας υπόσχονται ότι όπου να ‘ναι έρχεται η ανάπτυξη . Υπομονή μας λένε και μετά κι εσείς οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας θα βρίσκετε εργασία, έχετε να παίρνετε κάποια ψίχουλα από το τραπέζι των εκμεταλλευτών.

Τους απαντάμε: η ανταγωνιστικότητα και τα πλούτη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η δική μας ανεργία , είναι η δική μας φτώχεια. Το πρώτο προϋποθέτει το δεύτερο. Τους θυμίζουμε : όταν η ελληνική οικονομία , τα κέρδη των ομίλων και το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν αυξάνονταν το 1997, το 1998 το 1999 με ρυθμούς της τάξης του 3,5% , αυξανόταν παράλληλα και η ανεργία.

Εργαζόμενες

μισθωτές

και αυταπασχολούμενες,

συμβασιούχες,άνεργες,

φοιτήτριες, σπουδάστριες,

νέες μητέρες, συνταξιούχοι,

Καμία αυταπάτη για τον χαρακτήρα των μέτρων. Τα μέτρα τα ψήφισαν για να μείνουν, όπως και η ανεργία και η φτώχεια.

Καμία αναμονή. Καμία γυναίκα μόνη της.

Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Οργανωμένες στους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα παλεύουμε και διεκδικούμε:

 Μόνιμη σταθερή εργασία για όλες και όλους με συλλογικές συμβάσεις, κοινωνική ασφάλιση, σωστές συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

 Κατώτερο μισθό 751 ευρώ.

 Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Να χορηγείται για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να μετριέται ως συντάξιμος.

 Δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ιδιαίτερα εξετάσεις μαστογραφίας, test Pap, προγεννητικού ελέγχου.

 Επαναφορά επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.

 Αποκλειστικά Δημόσιους και Δωρεάν Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς με μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό

 Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου.

 Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο.

 Κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του Δημόσιου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 Έργα υποδομής για κάλυψη λαϊκών αναγκών (σε λαϊκή κατοικία, αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση κ.α.)

Συμμετέχουμε μαζικά:

 Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στις 19.00 στην αίθουσα του Συλλόγου εν Πάτραις Κεφαλλήνων στην οδό Αράτου 39, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Δικαίωμα στην εργασία, πάλη κατά της ανεργίας», μαζί με το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας.

 Την Κυριακή 25 Ιούνη 2017 μετατρέπουμε την Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου σε Γέφυρα Ζωής και Αγώνα, με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων για την προστασία των ανέργων με κεντρικό σύνθημα «ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

 Εκφράζουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη μας σε οικογένειες άνεργων γυναικών της περιοχής μας με προσφορά τροφίμων, παιδικών ρούχων και παιχνιδιών.

Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις