Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο πιο στενός και μακροβιότερος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνης Λιβάνης παρέστη στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο πιο στενός και μακροβιότερος συνεργάτη...

Ο εκδότης κ. Λιβάνης είναι σήμερα 92 ετών

Στην εξόδιο ακολουθία για τον εκλιπόντα τέως Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών την Τετάρτη 31/5/2017 το μεσημέρι, έδωσε το παρών και ένας ακόμη Αχαιός και μάλιστα εκ των πιο στενών συνεργατών του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, του κυριότερου πολιτικού αντίπαλου του Μητσοτάκη.

Ο λόγος για τον 92χρονο σήμερα εκδότη Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος εθεωρείτο ο μακροβιότερος στενός συνεργάτης του τέως Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Όπως είχε αναφέρει ο κ. Λιβάνης με αφορμή πριν λίγα χρόνια την έκδοση του βιβλίου «Μπροστά από την εποχή της: H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993» (εκδόσεις Εστία), ο Μητσοτάκης αποτελεί την ιστορία της ελληνικής πολιτικής του τελευταίου αιώνα.

Είχε χαρακτηριστικά παραδεχτεί ότι ο Κώστας Μητσοτάκης όσο ήταν ακόμα εν ζωή, ήταν ο μόνος πολιτικός άνδρας που γνώριζε τη νεότερη πολιτική Ιστορία της πατρίδας μας, ιδιαίτερα από την εποχή Μεταξά μέχρι σήμερα. «Και όταν λέγω γνωρίζει, εννοώ ότι την έχει προσωπικά ζήσει και στη διαμόρφωσή της και στη λειτουργία της και μάλιστα στο μεγαλύτερο ποσοστό από θέσεις ευθύνης. Η πολιτική ευθύνη και δράση είναι καθημερινή και μάλιστα επί εικοσιτετραώρου βάσεως (μέρα και νύχτα).

Ο Κώστας Μητσοτάκης ευτύχησε να έχει τις φυσικές δυνατότητες να λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Ειλικρινά μένω βαθύτατα εντυπωσιασμένος και από τις δυνατότητές του και από την αντοχή του. Νομίζω ότι τον ζηλεύω. Υπογραμμίζω ότι βρεθήκαμε απέναντι και το 1965, περίοδο Αποστασίας, και το 1989, περίοδο κατασκευασμένης δίωξης του Ανδρέα Παπανδρέου», είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αντώνης Λιβάνης, ο οποίος παρέστη στο τελευταίο αντίο του κορυφαίου ηγέτη Κώστα Μητσοτάκη.

Η φωτ. από την κηδεία του Κ. Μητσοτάκη είναι από Eurokinissi - Χρήστος Μπόνης.

Η φωτ. είναι από το protothema.gr.

Η φωτ. είναι από το protothema.gr.

Η φωτ. είναι από το protothema.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις