Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Βύρωνος ή Τεμπονέρα; Οι επικεφαλής των παρατάξεων βρήκαν την λύση

Πάτρα: Βύρωνος ή Τεμπονέρα; Οι επικεφαλή...
Βγενόπουλος Φάνης

Έκτακτη σύσκεψη από τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη

Σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων συγκάλεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, για το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με τη μετονομασία της οδού Βύρωνος σε Νίκου Τεμπονέρα. Όπως πληροφορείται το thebest.gr, στη συνάντηση υπήρξε ομοφωνία των επικεφαλής των παρατάξεων στην πρόταση που κατέθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, ο οποίος συμμετείχε και αυτός στη σύσκεψη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων συμφώνησαν να παραμείνει σε ισχύ η απόφαση του 1991 του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, σύμφωνα με την οποία το τμήμα της οδού Βύρωνος από τα Ψηλαλώνια μέχρι τη Γ. Ολυμπίου, δηλαδή έξω από το σχολείο όπου δολοφονήθηκε ο Νίκος Τεμπονέρας, να ονομαστεί οδός Νίκου Τεμπονέρα, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου παραμένει με την ονομασία Βύρωνος.

Η εν λόγω απόφαση θα επιβεβαιωθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μιλώντας στο thebest.gr, παράγοντες της δημοτικής Αρχής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ομοφωνία που υπήρξε κατά τη συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κάνοντας λόγο για «πολιτική λύση» του ζητήματος.

«Τέλος καλά, όλα καλά» σχολίασε από την πλευρά της η Ουρανία Μπίρμπα, από τη δημοτική παράταξη ΡΑΠ, η οποία είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης «Ο κ. Στάμος έκανε την αυτοκριτική του» για τη στάση του στο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ήταν να συζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, ωστόσο απεσύρθη τελευταία στιγμή.

Η ονοματοδοσία του δρόμου, έξω από το σχολικό συγκρότημα Βουδ, όπου το 1991 δολοφονήθηκε ο καθηγητής από τον Γιάννη Καλαμπόκα, προέκυψε μετά από αίτημα να αντικατασταθούν οι πινακίδες της οδού Βύρωνος σε Ν. Τεμπονέρα από το ύψος των Ψηλαλωνίων έως την Ελευθερίου Βενιζέλου, που υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 στο Δήμο Πατρέων.

Τον Φεβρουάριο του 2016 υποβλήθηκε αίτηση προς το δήμο από άλλον συμπολίτη, ο οποίος ζητούσε την επαναγορά του ονόματος «Βύρωνος» στο δρόμο που φέρει πινακίδες «Ν. Τεμπονέρα» στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Με πρωτοβουλία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση, στο Δημαρχείο.

Από τη Δημοτική Αρχή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο Αντιδήμαρχος, Παύλος Στάμος.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι:

-Κώστας Χριστόποπουλος («Νέα Πόλη»)

-Ουρανία Μπίρμπα («ΡΑΠ»)

-Ανδρέας Φίλιας («Τώρα για την Πάτρα»)

-Χρήστος Πατούχας («Ανυπότακτη Πολιτεία»)

-Βίβιαν Σαμούρη («Όλοι Μαζί για την Πάτρα»)

-Νίκος Τζανάκος («Πάτρα η δική μας Πόλη»)

-Θεόδωρος Ντρίνιας («Κοινοτικόν»)

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του Αντιδημάρχου και Προέδρου της Επιτροπής Ονοματοθεσίας, κ. Στάμου, να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες για την εφαρμογή της 763/1991 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που εξέφραζε τη θέλησή του για μετονομασία του τμήματος της οδού Βύρωνος (Πεζοδρόμου) έμπροσθεν του σχολικού συγκροτήματος Νικολάου Τεμπονέρα, από Ασημάκη Φωτήλα έως Γεωργάκη Ολύμπιου, σε οδό Ν. Τεμπονέρα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις