Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ούτε Θύτης, ούτε Θύμα στο Διαδίκτυο» εως και την Δευτέρα στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

«Ούτε Θύτης, ούτε Θύμα στο Διαδίκτυο» εω...

Στις 27 Μαϊου τα εγκαίνια

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ)  Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων ΜΕΤ ΠΠ, τα Τμήματα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας διοργανώνουν Εκδήλωση Απονομής Βραβείων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εικαστικής Δημιουργίας, «Ούτε Θύτης, ούτε Θύμα στο Διαδίκτυο» και έκθεση, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 «Μουσεία και αμφισβητούμενες Ιστορίες: Τα Μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Στην Έκθεση παρουσιάζονται όλα τα ομαδικά έργα που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικαστικής Δημιουργίας, «Ούτε Θύτης, ούτε Θύμα στο Διαδίκτυο», από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Κρήτη έως τον Έβρο και από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό στο Μουσείο από τις 27/5 έως τις 29/12/2017.

Το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 19.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ούτε Θύτης, ούτε Θύμα στο Διαδίκτυο». Το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανοίξει με ομιλίες. Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Δρ. Σπυρίδων Χ. Παπαδάκης, Διευθυντής ΠΕΚ Πάτρας, θα μιλήσει με θέμα «Διαδικτυακός Εκφοβισμός: Αιτίες, Επιπτώσεις και Αντιμετώπιση», ενώ η Επίκουρη Καθηγήτρια ΠΤΔΕ ΠΠ Δρ Ξένια Αραπάκη, Εικαστικός, θα μιλήσει με θέμα « Ένα Ταξίδι Ζωής με τις Εικαστικές Τέχνες». Θα ακολουθήσει η απονομή των Βραβείων για τις κατηγορίες Παίδων και Εφήβων του Διαγωνισμού. Μεταξύ των χορηγών των βραβείων περιλαμβάνονται η Media Markt και η Liaskos Evagelos ECO Engineering.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με σύντομη παράσταση ομάδας μαθητών του 12ου ΓΕΛ Πατρών «Το σπίτι της Ψυχής». Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού  προγράμματος «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το  Θέατρο» οι μαθητές με την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Δέσποινα Χριστάκου, κοινωνιολόγο, έγραψαν το σενάριο, δραματοποίησαν τις σκηνές, σκηνοθέτησαν την παράσταση, έκαναν τα σκηνικά, τη μουσική επένδυση και εκτέλεση, τη χορογραφία, το μοντάζ και τη βιντεοσκόπηση. Η παράσταση διακρίθηκε με το «Βραβείο «Σεναρίου σχ. έτους 2016-2017» για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό στην κατηγορία των βιντεοσκοπημένων παραστάσεων.

Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του ΜΕΤ και να δουν από κοντά τη μόνιμη έκθεση και την περιοδική έκθεση «Ούτε Θύτης, ούτε Θύμα στο Διαδίκτυο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις