Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Ανοιξιάτικες φράουλες με πειραγμένες συνταγές...Γλυκό κουταλιού με πιπέρια και τιραμισού

Ανοιξιάτικες φράουλες με πειραγμένες συν...

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

Ποιος δεν λατρεύει τις φράουλες;;

Μυρίζουν άνοιξη και οι χρωματισμοί τους μας προδιαθέτουν για το καλοκαιράκι που έρχεται.
Εκτός από την θεσπέσια μυρωδιά τους και το σαγηνευτικό χρώμα τους, οι φράουλες είναι και ιδιαίτερα θρεπτικές, καθώς περιέχουν άφθονη βιταμίνη C.
Μπορεί οι φράουλες να είναι η απόλυτη απόλαυση, πρόκειται όμως για μια από τις πιο επιβαρυμένες με φυτοφάρμακα τροφές. Είναι λοιπόν προτιμότερο να επιλέγετε τις βιολογικές.
Οι φράουλες ενδείκνυνται για πολλούς συνδυασμούς και μπορούν να γίνουν γλυκό του κουταλιού, παγωτό, μαρμελάδα, μέχρι και γλυκό τιραμισού.
Σας προτείνω μια παραδοσιακή συνταγή για γλυκό του κουταλιού αλλά με ένα μοντέρνο τουίστ προσθήκης πιπεριών και ένα διαφορετικό τιραμισού, όχι πολύ γλυκό, που συνδυάζει τα αρώματα της φράουλας και της σοκολάτας.
Συνοδεύστε τα με ένα ροζέ ημίξηρο κρασί ιδανικά από την Προβηγκία, το οποίο είναι το τέλειο συνοδευτικό απεριτίφ για τα γλυκά μας.

Δοκιμάστε τα & Απολαύστε τα !!!

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

● ½ kg ανθότυρο γλυκό ή μασκαρπόνε

● 130 γρ. Ζάχαρη

● 5 αυγά βιολογικά

● 20-24 μπισκότα σαβουαγιαρ (ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων)

● 500 γρ. Φράουλες

● 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας

● 2 φλ. Νερό

● 2/3 φλ. Ζάχαρη

● 1 σφηνάκι ρούμι λευκό

● Λίγο κακάο για το πασπάλισμα (κατά προτίμηση με μεγάλη περιεκτικότητα και σκούρο στο χρώμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη έως ότου αποκτήσουμε ένα σιρόπι λεπτόρευστο. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το ρούμι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ραντίζουμε τις φράουλες με 30 γρ. από την ζάχαρη και τις αφήσουμε να σιροπιάσουν. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με 50 γρ ζάχαρη.
Χτυπάμε τους κρόκους σε κρέμα με τα υπόλοιπα 50γρ. ζάχαρης. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε απαλά το τυρί με την κρέμα των κρόκων.
Εν συνεχεία προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μεγάλη σπάτουλα, πολύ προσεκτικά και με αργές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μείγμα μας.
Αλείφουμε το ταψί με την μαρμελάδα φράουλα, στρώνουμε μια στρώση σαβουαγιάρ και τα ραντίζουμε με το σιρόπι, τόσο όσο για να μαλακώσουν και όχι να λιώσουν.
Από πάνω στρώνουμε το μισό μείγμα του τυριού, συνεχίζουμε με τις φράουλες και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα τυριού.
Με μία σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνεια και στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ, τα οποία τα έχουμε πρώτα ραντίσει με το σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με το κακάο. Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες για να παγώσει.

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΡΟΖ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΥΛΙΚΑ

● 1 kg φράουλες σφιχτές και ολόκληρες

● 1 kg ζάχαρη

● 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή κονιάκ

● 1 ή 2 κ.γ. ροζ και λευκό πιπέρι σε κόκκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ραντίζουμε τις φράουλες με το λεμόνι ή το κονιάκ και τις αφήνουμε για μερικές ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Στην συνέχεια τις τοποθετούμε προσεχτικά σε μια βαθιά κατσαρόλα με βαρύπάτο και ραντίζουμε από πάνω την ζάχαρη.
Ράντιζουμε, ώστε η ζάχαρη να καλύψει όλα τα φρούτα, χωρίς να χρειασθεί να τα ανακατέψουμε.
Προσθέτουμε το πιπέρι και βράζουμε το γλυκό σε χαμηλή φωτιά ξαφρίζοντας κατά διαστήματα με μια τρυπητή κουτάλα.
Μετά από 20 ’αφαιρούμε με προσοχή τις φράουλες από το σιρόπι, για να μην διαλυθούν και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι για ακόμα 25’-30’ μέχρι να δέσει.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με τις φράουλεςκαι τις περιχύνουμε με το σιρόπι. Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο και το καταναλώνουμε μέσα σε 2-3 μήνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life