Ανοιξιάτικες φράουλες με πειραγμένες συνταγές...Γλυκό κουταλιού με πιπέρια και τιραμισού

La cuisinière

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

18/05/2017 18:20

Μοιραστείτε το άρθρο:


Ανοιξιάτικες φράουλες με πειραγμένες συνταγές...Γλυκό κουταλιού με πιπέρια και τιραμισού  Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή
 

Ποιος δεν λατρεύει τις φράουλες;;

Μυρίζουν άνοιξη και οι χρωματισμοί τους μας προδιαθέτουν για το καλοκαιράκι που έρχεται.
Εκτός από την θεσπέσια μυρωδιά τους και το σαγηνευτικό χρώμα τους, οι φράουλες είναι και ιδιαίτερα θρεπτικές, καθώς περιέχουν άφθονη βιταμίνη C.
Μπορεί οι φράουλες να είναι η απόλυτη απόλαυση, πρόκειται όμως για μια από τις πιο επιβαρυμένες με φυτοφάρμακα τροφές. Είναι λοιπόν προτιμότερο να επιλέγετε τις βιολογικές.
Οι φράουλες ενδείκνυνται για πολλούς συνδυασμούς και μπορούν να γίνουν γλυκό του κουταλιού, παγωτό, μαρμελάδα, μέχρι και γλυκό τιραμισού.
Σας προτείνω μια παραδοσιακή συνταγή για γλυκό του κουταλιού αλλά με ένα μοντέρνο τουίστ προσθήκης πιπεριών και ένα διαφορετικό τιραμισού, όχι πολύ γλυκό, που συνδυάζει τα αρώματα της φράουλας και της σοκολάτας.
Συνοδεύστε τα με ένα ροζέ ημίξηρο κρασί ιδανικά από την Προβηγκία, το οποίο είναι το τέλειο συνοδευτικό απεριτίφ για τα γλυκά μας.

Δοκιμάστε τα & Απολαύστε τα !!!

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

● ½ kg ανθότυρο γλυκό ή μασκαρπόνε

● 130 γρ. Ζάχαρη

● 5 αυγά βιολογικά

● 20-24 μπισκότα σαβουαγιαρ (ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων)

● 500 γρ. Φράουλες

● 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας

● 2 φλ. Νερό

● 2/3 φλ. Ζάχαρη

● 1 σφηνάκι ρούμι λευκό

● Λίγο κακάο για το πασπάλισμα (κατά προτίμηση με μεγάλη περιεκτικότητα και σκούρο στο χρώμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη έως ότου αποκτήσουμε ένα σιρόπι λεπτόρευστο. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το ρούμι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ραντίζουμε τις φράουλες με 30 γρ. από την ζάχαρη και τις αφήσουμε να σιροπιάσουν. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με 50 γρ ζάχαρη.
Χτυπάμε τους κρόκους σε κρέμα με τα υπόλοιπα 50γρ. ζάχαρης. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε απαλά το τυρί με την κρέμα των κρόκων.
Εν συνεχεία προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μεγάλη σπάτουλα, πολύ προσεκτικά και με αργές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μείγμα μας.
Αλείφουμε το ταψί με την μαρμελάδα φράουλα, στρώνουμε μια στρώση σαβουαγιάρ και τα ραντίζουμε με το σιρόπι, τόσο όσο για να μαλακώσουν και όχι να λιώσουν.
Από πάνω στρώνουμε το μισό μείγμα του τυριού, συνεχίζουμε με τις φράουλες και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα τυριού.
Με μία σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνεια και στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ, τα οποία τα έχουμε πρώτα ραντίσει με το σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με το κακάο. Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες για να παγώσει.

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΡΟΖ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΥΛΙΚΑ

● 1 kg φράουλες σφιχτές και ολόκληρες

● 1 kg ζάχαρη

● 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή κονιάκ

● 1 ή 2 κ.γ. ροζ και λευκό πιπέρι σε κόκκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ραντίζουμε τις φράουλες με το λεμόνι ή το κονιάκ και τις αφήνουμε για μερικές ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Στην συνέχεια τις τοποθετούμε προσεχτικά σε μια βαθιά κατσαρόλα με βαρύπάτο και ραντίζουμε από πάνω την ζάχαρη.
Ράντιζουμε, ώστε η ζάχαρη να καλύψει όλα τα φρούτα, χωρίς να χρειασθεί να τα ανακατέψουμε.
Προσθέτουμε το πιπέρι και βράζουμε το γλυκό σε χαμηλή φωτιά ξαφρίζοντας κατά διαστήματα με μια τρυπητή κουτάλα.
Μετά από 20 ’αφαιρούμε με προσοχή τις φράουλες από το σιρόπι, για να μην διαλυθούν και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι για ακόμα 25’-30’ μέχρι να δέσει.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με τις φράουλεςκαι τις περιχύνουμε με το σιρόπι. Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο και το καταναλώνουμε μέσα σε 2-3 μήνες.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 18/05/2017 18:20

Τυπώθηκε: 29/05/2017 10:28

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/442442

thebest.gr © 2017






κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμο το πρώτο επεισόδιο του "Λόγω Τιμής, 20 χρόνια μετά" - Πώς βρίσκουμε τους πρωταγωνιστές της...Πάτρας; Έτοιμο το πρώτο επεισόδιο του "Λόγω Τιμής, 20 χρόνια μετά" - Πώς βρίσκουμε τους πρωταγωνιστές της...Πάτρας;
Επικός καβγάς on air Φουρθιώτη-Καρβέλα - "Κλείστε του τον ήχο - Δεν ξερεις να μιλάς ελληνικά" - ΒΙΝΤΕΟ Επικός καβγάς on air Φουρθιώτη-Καρβέλα - "Κλείστε του τον ήχο - Δεν ξερεις να μιλάς ελληνικά" - ΒΙΝΤΕΟ
Το ιδιαίτερο, ιδιόχειρο προσκλητήριο του γάμου Ρουβά - Ζυγούλη - ΦΩΤΟ Το ιδιαίτερο, ιδιόχειρο προσκλητήριο του γάμου Ρουβά - Ζυγούλη - ΦΩΤΟ
Λεπτό προς λεπτό η εντυπωσιακή φιέστα για την άνοδο της Παναχαϊκής - Πανηγυρικό κλίμα με βεγγαλικά, χορούς και τραγούδια στην Αγυιά - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Λεπτό προς λεπτό η εντυπωσιακή φιέστα για την άνοδο της Παναχαϊκής - Πανηγυρικό κλίμα με βεγγαλικά, χορούς και τραγούδια στην Αγυιά - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτό το δρόμο της Πάτρας; Η φωτογραφία πάει πίσω στο 1911! Μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτό το δρόμο της Πάτρας; Η φωτογραφία πάει πίσω στο 1911!
Δυτική Ελλάδα:Θρήνος για τον 18χρονο Σπύρο  που έσβησε μετά από τροχαίο - Το τραγούδι που του αφιέρωσαν οι φίλοι του -ΒΙΝΤΕΟ Δυτική Ελλάδα:Θρήνος για τον 18χρονο Σπύρο που έσβησε μετά από τροχαίο - Το τραγούδι που του αφιέρωσαν οι φίλοι του -ΒΙΝΤΕΟ
H 24χρονη Ελληνίδα Kick Boxer που κέρδισε τον τίτλο της Μις Υφήλιος 2017! ΦΩΤΟ H 24χρονη Ελληνίδα Kick Boxer που κέρδισε τον τίτλο της Μις Υφήλιος 2017! ΦΩΤΟ
Ο Μάιος φεύγει με καταιγίδες - Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο Ο Μάιος φεύγει με καταιγίδες - Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο
Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του δικαστικού επιμελητή Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου στα 52 του μόλις χρόνια Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του δικαστικού επιμελητή Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου στα 52 του μόλις χρόνια
Δυτική Ελλάδα:Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια για την 50χρονη οδηγό του τροχαίου που στοίχισε τη ζωή στον 18χρονο Δυτική Ελλάδα:Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια για την 50χρονη οδηγό του τροχαίου που στοίχισε τη ζωή στον 18χρονο