Ανοιξιάτικες φράουλες με πειραγμένες συνταγές...Γλυκό κουταλιού με πιπέρια και τιραμισού

La cuisinière

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

18/05/2017 18:20

Μοιραστείτε το άρθρο:


Ανοιξιάτικες φράουλες με πειραγμένες συνταγές...Γλυκό κουταλιού με πιπέρια και τιραμισού  Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή
 

Ποιος δεν λατρεύει τις φράουλες;;

Μυρίζουν άνοιξη και οι χρωματισμοί τους μας προδιαθέτουν για το καλοκαιράκι που έρχεται.
Εκτός από την θεσπέσια μυρωδιά τους και το σαγηνευτικό χρώμα τους, οι φράουλες είναι και ιδιαίτερα θρεπτικές, καθώς περιέχουν άφθονη βιταμίνη C.
Μπορεί οι φράουλες να είναι η απόλυτη απόλαυση, πρόκειται όμως για μια από τις πιο επιβαρυμένες με φυτοφάρμακα τροφές. Είναι λοιπόν προτιμότερο να επιλέγετε τις βιολογικές.
Οι φράουλες ενδείκνυνται για πολλούς συνδυασμούς και μπορούν να γίνουν γλυκό του κουταλιού, παγωτό, μαρμελάδα, μέχρι και γλυκό τιραμισού.
Σας προτείνω μια παραδοσιακή συνταγή για γλυκό του κουταλιού αλλά με ένα μοντέρνο τουίστ προσθήκης πιπεριών και ένα διαφορετικό τιραμισού, όχι πολύ γλυκό, που συνδυάζει τα αρώματα της φράουλας και της σοκολάτας.
Συνοδεύστε τα με ένα ροζέ ημίξηρο κρασί ιδανικά από την Προβηγκία, το οποίο είναι το τέλειο συνοδευτικό απεριτίφ για τα γλυκά μας.

Δοκιμάστε τα & Απολαύστε τα !!!

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

● ½ kg ανθότυρο γλυκό ή μασκαρπόνε

● 130 γρ. Ζάχαρη

● 5 αυγά βιολογικά

● 20-24 μπισκότα σαβουαγιαρ (ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων)

● 500 γρ. Φράουλες

● 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας

● 2 φλ. Νερό

● 2/3 φλ. Ζάχαρη

● 1 σφηνάκι ρούμι λευκό

● Λίγο κακάο για το πασπάλισμα (κατά προτίμηση με μεγάλη περιεκτικότητα και σκούρο στο χρώμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη έως ότου αποκτήσουμε ένα σιρόπι λεπτόρευστο. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το ρούμι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ραντίζουμε τις φράουλες με 30 γρ. από την ζάχαρη και τις αφήσουμε να σιροπιάσουν. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με 50 γρ ζάχαρη.
Χτυπάμε τους κρόκους σε κρέμα με τα υπόλοιπα 50γρ. ζάχαρης. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε απαλά το τυρί με την κρέμα των κρόκων.
Εν συνεχεία προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μεγάλη σπάτουλα, πολύ προσεκτικά και με αργές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μείγμα μας.
Αλείφουμε το ταψί με την μαρμελάδα φράουλα, στρώνουμε μια στρώση σαβουαγιάρ και τα ραντίζουμε με το σιρόπι, τόσο όσο για να μαλακώσουν και όχι να λιώσουν.
Από πάνω στρώνουμε το μισό μείγμα του τυριού, συνεχίζουμε με τις φράουλες και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα τυριού.
Με μία σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνεια και στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ, τα οποία τα έχουμε πρώτα ραντίσει με το σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με το κακάο. Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες για να παγώσει.

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΡΟΖ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΥΛΙΚΑ

● 1 kg φράουλες σφιχτές και ολόκληρες

● 1 kg ζάχαρη

● 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή κονιάκ

● 1 ή 2 κ.γ. ροζ και λευκό πιπέρι σε κόκκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ραντίζουμε τις φράουλες με το λεμόνι ή το κονιάκ και τις αφήνουμε για μερικές ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Στην συνέχεια τις τοποθετούμε προσεχτικά σε μια βαθιά κατσαρόλα με βαρύπάτο και ραντίζουμε από πάνω την ζάχαρη.
Ράντιζουμε, ώστε η ζάχαρη να καλύψει όλα τα φρούτα, χωρίς να χρειασθεί να τα ανακατέψουμε.
Προσθέτουμε το πιπέρι και βράζουμε το γλυκό σε χαμηλή φωτιά ξαφρίζοντας κατά διαστήματα με μια τρυπητή κουτάλα.
Μετά από 20 ’αφαιρούμε με προσοχή τις φράουλες από το σιρόπι, για να μην διαλυθούν και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι για ακόμα 25’-30’ μέχρι να δέσει.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με τις φράουλεςκαι τις περιχύνουμε με το σιρόπι. Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο και το καταναλώνουμε μέσα σε 2-3 μήνες.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 18/05/2017 18:20

Τυπώθηκε: 24/11/2017 07:30

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/442442

thebest.gr © 2017






κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η είδηση που πέρασε στα "ψιλά" και η τραγωδία στον Καστελλόκαμπο Η είδηση που πέρασε στα "ψιλά" και η τραγωδία στον Καστελλόκαμπο
Η φρενίτιδα της Black Friday χτυπάει και την Πάτρα! - Ηχηρές συμμετοχές καταστημάτων της πόλης που μας έκαναν εντύπωση Η φρενίτιδα της Black Friday χτυπάει και την Πάτρα! - Ηχηρές συμμετοχές καταστημάτων της πόλης που μας έκαναν εντύπωση
Λήξη συναγερμού στο Χελμό Καλαβρύτων – Από φωτιά σε έλατα οι καπνοί Λήξη συναγερμού στο Χελμό Καλαβρύτων – Από φωτιά σε έλατα οι καπνοί
Καταπληκτικό στιγμιότυπο - Το βλέμμα της Άννας Νταλάρα στον Τζίμη Πανούση που κάθισε δίπλα της... ΦΩΤΟ Καταπληκτικό στιγμιότυπο - Το βλέμμα της Άννας Νταλάρα στον Τζίμη Πανούση που κάθισε δίπλα της... ΦΩΤΟ
Έφυγε από τη ζωή ο Πατρινός έμπορος υφασμάτων Κώστας (Σέος) Παναγιωτόπουλος Έφυγε από τη ζωή ο Πατρινός έμπορος υφασμάτων Κώστας (Σέος) Παναγιωτόπουλος
ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ROYAL ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΜΗΤΣΙΑ -ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ROYAL ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΜΗΤΣΙΑ -ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Black Friday με διάρρηξη στον Κωτσόβολο της Πάτρας (πρώην Καρφούρ)- Άρπαξαν κινητά- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Black Friday με διάρρηξη στον Κωτσόβολο της Πάτρας (πρώην Καρφούρ)- Άρπαξαν κινητά- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Black Friday στη JYSK Black Friday στη JYSK
«Ο Μητροπολίτης φέρνει και άλλα λείψανα, έτσι για να υπάρχει μία κίνηση…» «Ο Μητροπολίτης φέρνει και άλλα λείψανα, έτσι για να υπάρχει μία κίνηση…»
Σεισμός στη Θεσσαλονίκη Σεισμός στη Θεσσαλονίκη