Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ερωτήματα για το εαρινό Φεστιβάλ θεάτρου Σκιών

Ερωτήματα για το εαρινό Φεστιβάλ θεάτρου Σκιών

Των Γιώργου Σιγαλού, Δημοτικού Συμβούλου και Δημήτρη Αβράμη, αν. μέλους του Πολιτιστικού Οργανισμού

Εύλογα ερωτήματα και μεγάλος προβληματισμός προκύπτει μετά το δελτίο τύπου του πολιτιστικού οργανισμού του Δ. Πατρέων για το εαρινό «Φεστιβάλ θεάτρου Σκιών». Συγκεκριμένα, ενώ στην συνεδρίαση στις 12/5/2017, ο Πρόεδρος εισηγήθηκε την διενέργεια Φεστιβάλ θεάτρου Σκιών κατόπιν πρότασης συγκεκριμένου ιδιώτη(!!!), μετά την καθολική αντίδραση του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκε μόνο η διάθεση χώρου και υλικοτεχνικής υποδομής στον ιδιώτη για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για το θέατρο Σκιών.

Με την ανακοίνωση του όμως σήμερα 17/5/2017 ο Πολιτιστικός Οργανισμός παρουσιάζει την εκδήλωση ως ένα Φεστιβάλ του Δήμου, ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρχει καμία εμπλοκή του Δήμου και του Οργανισμού.

Τα ερωτήματα είναι λοιπόν πολλά:

•    Πώς θα τοποθετηθεί πλακέτα από ιδιώτη στα Υψηλα Αλώνια, τι περιεχόμενο θα έχει;

•    Απεμπολεί ο Δήμος τη δυνατότητα να κάνει Φεστιβάλ για το θέατρο Σκιών μόνος του;

•    Αναρωτιούνται στο Δήμο και στον Οργανισμό το διακύδευμα της πιθανής απώλειας της ιστορίας γέννησης του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στην Πάτρα;

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, έχει δημιουργήσει ήδη αντιδράσεις Πατρινών που ξέρουν όλη την ιστορία του θεάτρου Σκιών και θεωρούμε ότι πρέπει να συζητηθεί αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα και τοποθετηθούν πινακίδες σε δημόσιο χώρο εκμεταλλευόμενοι κάποιοι σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε όμως πινακίδα συγκεκριμένων στοιχείων και αναφορών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις