Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τιμητικές βραβεύσεις από τον ΣΕΒ σε πυροσβεστική και μαθητές- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Τιμητικές βραβεύσεις από τον ΣΕΒ ...

Στο πλαισιο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίηθηκε την Κυριακή

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος στην εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης που  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 απένειμε τιμητική διάκριση  στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν όλα τα Στελέχη και το Προσωπικό   καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαιτέρως κατά την αντιπυρική περίοδο και κυρίως για την προσφορά τους  στην Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις  για να προστατεύσουν με αυτοθυσία και φιλότιμο  ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

«Δίνουμε μεγάλο αγώνα, με δυσκολίες, αντιξοότητες και κινδύνους, χειμώνα-καλοκαίρι για να επιτελέσουμε την αποστολή μας απέναντι στην κοινωνία» ανέφερε από την πλευρά του ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας κ. Νίκος Ρουμελιώτης και ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους όλων των Πυροσβεστών που υπηρετούν στο νομό Αχαΐας για την πρωτοβουλία.

Την Πλακέτα παρέλαβαν   από τον  Γεν. Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Ευστράτιο Ζαφείρη ο  Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αχαΐας  Πύραρχος   κ. Κων/νος Ρουμελιώτης , ο Διοικητής  Π.Υ. ΒΙΠΕ Πατρών Επιπυραγός κ. Αλέξανδρος  Σαββανής , ο Υποδιοικητής  επιπυραγός   κ. Κων/νος Μπαλντάς και ο Πυρονόμος κ. Δημήτριος Μπουζάνης.

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης και ο  Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδος, Αρχιπύραρχος  κ. Κων/νος Κυριακόπουλος .

Ο Πρόεδρος καθ. Κλεομένης Μπάρλος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος στην Εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης που  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου  Πόρτο Ρίο, υποδέχθηκαν  την ομάδα των  μαθητών:

  1. Ελπίδα Ρόδη – Ροδοπούλου (Γυμνάσιο Καστριτσίου)
    1. Νικόλαο Χρυσανθακόπουλο (Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών )
    2. Ανδρέα Πιτσή (20ο Γυμνάσιο Πατρών )

και τον  προπονητή τους , τον καθηγητή πληροφορικής στο 49 Δημοτικό Σχολείο κ. Ανέστη Βοβό προκειμένου να τους απονεμηθεί τιμητική διάκριση για την κατάκτηση της 3Ης θέσης  στον   Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην  κατηγορία Γυμνασίου.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος συγχαίρει την ομάδα των  μαθητών  και τον εκπαιδευτή τους για τις προσπάθειές τους και για την επιτυχία τους.

Την τιμητική διάκριση  παρέλαβαν τα παιδιά από τον Αν.  Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Φωτάκη μαζί με ένα εκπαιδευτικό κιτ ρομποτικής  για την συμμετοχή τους στον φετινό Πανελλήνιο διαγωνισμό και με τις ευχές όλων των παρισταμένων για καλή επιτυχία.

Επίσης το Δ.Σ.  απένειμε τιμητική διάκριση  στην  εταιρεία ΤΙΤΑΝ ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ η οποία  από την ίδρυσή της  το 1902 και μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει αξιόλογο κοινωνικό έργο και έχει ηγηθεί  εξελίξεων σε τομείς όπως οι εργασιακές σχέσεις και οι κοινωνικές παροχές, η υγεία και η πρόληψη των ατυχημάτων, η δια βίου εκπαίδευση, η ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων στον άνθρωπο και στο περιβάλλον και για την συμβολή τους στη ευημερία της κοινωνίας γενικότερα.

Ειδικά το εργοστάσιο Δρεπάνου, υλοποιεί πλήθος πρωτοβουλιών σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς της περιοχής όπως :

  • Το πρόγραμμα «Ασφάλεια στο σπίτι», με στόχο τη συμβολή στην πρόληψη του παιδικού ατυχήματος και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα υγείας και ασφάλειας.  Μόνο στην Αχαΐα, ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών φτάνει τους 14.000 ενώ πανελλαδικά οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 50.000.
  • Η υποστήριξη της λειτουργίας του Κέντρου Ενημέρωσης Δοτών Μυελού των Οστών-Χάρισε Ζωή (ΚΕΔΜΟΠ) με 53 εγγεγραμμένους εθελοντές-εργαζομένους στο εργοστάσιο Δρεπάνου.
  • Η διοργάνωση δύο κύκλων αιμοδοσίας κάθε χρόνο με τη συμμετοχή εργαζομένων και συνεργατών.
  • Η συνεργασία με την ομάδα BEST του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία οδήγησε στη δημιουργία ενός κύκλου σεμιναρίων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στην κατάρτιση των νέων επιστημόνων.
  • Ο θεσμός Κοινωνικού Βραβείου Ασφαλούς Εργασίας. Το ποσόν του βραβείου, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου το προσφέρουν σε κοινωφελείς σκοπούς και οργανισμούς στην ευρύτερη περιοχή.
  • Η υποστήριξη των εθελοντικών δράσεων καθαρισμού στο πλαίσιο της πανελλήνιας περιβαλλοντικής εκστρατείας Let’s do It Greece.
  • Οι εκδηλώσεις Ανθεστήρια, για μια πιο πράσινη και βιώσιμη πόλη. Πάνω από 5.000 φυτά έχουν διανεμηθεί σε σχολεία και συλλόγους.
  • Και η συνεχής υποστήριξη γειτονικών Δήμων και Κοινοτήτων, Πολιτιστικών Συλλόγων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με τεχνογνωσία, ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό σε καθημερινές ανάγκες.

 

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον κ. Γ. Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Ευστράτιο Ζαφείρη  ο Διευθυντής του Εργοστασίου Δρεπάνου  κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις