Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Tο "χρυσό" εργοστάσιο του Αράξου και τι κατασκευάζει - Δρομολογείται η συντήρηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

Αχαΐα:Tο "χρυσό" εργοστάσιο το...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων μιλά στο thebest.gr

Στο προσκήνιο ήρθε πρόσφατα το εργοστάσιο του Αράξου με αφορμή την πρόταση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη για συντήρηση και επισκευή των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, από την εργοστασιακή μονάδα, γεγονός που εκτιμάται, ότι θα αποφέρει και εξοικονόμηση πόρων.

Απαντώντας στον κ. Κατσανιώτη, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, τόνισε, όπως έχει ανακοινωθεί, πως το υπουργείο έχει ήδη αξιολογήσει θετικά την πρόταση, η οποία οδεύει προς υλοποίηση μετά από σχετική συνεννόηση που έχει υπάρξει και με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας, Δ. Βίτσα.

Η πρόταση προέκυψε ύστερα από επίσκεψη του βουλευτή στο εργοστάσιο και τη συνάντησή του μεταξύ άλλων και με εργαζομένους.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Παναγιώτης Καράμπελας, Πρόεδρος των εργαζομένων του Eργοστασίου Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού Αράξου,μπορεί να δοθεί λύση στο θέμα της συντήρησης και επισκευής των ασθενοφόρων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ωστόσο να υπάρξει πρόβλεψη για το κόστος των υλικών, ενώ αφορμής δοθείσης ανέφερε το ζήτημα της ενίσχυσης του προσωπικού, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί λόγω συνταξιοδοτήσεων.

"Το Εργοστάσιο είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση για την Εθνική Άμυνα της χώρας. Την τριετία 2011 - 2013 είχε κέρδος 20 εκ ευρώ" λέει ο Παναγιώτης Καράμπελας και προσθέτει: «Εδώ και δεκαετίες, το έργο που έχει παραχθεί και ακολουθεί τη λειτουργία  του εργοστασίου, από  την  ίδρυσή  του μέχρι σήμερα  είναι  ιδιαίτερα  σημαντικό Είναι δε  από όλους παραδεκτή  η ιδιαίτερη προσφορά του πολιτικού προσωπικού, προς όφελος της Πολεμικής Αεροπορίας και της Άμυνας της χώρας, στην κατεύθυνση υποστήριξης της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων, του ΥΕΘΑ και της Εθνικής οικονομίας γενικότερα και με ποιοτικά χαρακτηριστικά που είναι σε θέση να εγγυώνται την ποιότητα του έργου που αποδίδεται από κάθε συνεργείο, Τομέα, Διεύθυνση. Ιδιαιτέρα σημαντική δε απόδοση έχει επιτευχθεί σε εκπόνηση μελετών και υλοποίηση κατασκευαστικών προγραμμάτων επίγειου αλλά και αεροπορικού υλικού προς όφελος του επιχειρησιακού έργου της Πολεμικής Αεροπορίας  με ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιχειρησιακή του αξιοποίηση με μελέτες κατασκευές ,υλικών υποστήριξης των Αφων. Το συνολικό έργο αποτιμάται με υψηλά χαρακτηριστικά ποιοτικής και ποσοτικής απόδοσης όχι μόνο από το Σωματείο μας αλλά και από συνεχόμενα αποτελέσματα επιθεωρήσεων ΔΑΥ και ΓΕΑ και αποδίδεται με ιδιαίτερα μικρό κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο σε σύγκριση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια".

 

Το εργοστάσιο ιδρύθηκε συγκροτήθηκε το 1977 ως Αεροπορικό Απόσπασμα ΚΕΑ ΑΡΑΞΟΥ. Το 1984 αναβαθμίστηκε σε Ανεξάρτητη Σμηναρχία και το 1987 έλαβε τη σημερινή του ονομασία: Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού Αράξου.

 

Η αποστολή του Εργοστασίου Αράξου σε καιρό ειρήνης και πολέμου είναι:

H εκτέλεση επιθεωρήσεων, γενικών επισκευών και τροποποιήσεων σε συγκεκριμένα συστήματα, μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και στα υποσυγκροτήματα αυτών.

Η κατασκευή, επιθεώρηση και τροποποίηση εξαρτημάτων – συστημάτων για χρήση σε αεροπορικά και επίγεια οπλικά συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας.

H εκτέλεση επιφανειακών κατεργασιών – επιμεταλλώσεων επί αεροπορικού και επίγειου υλικού προς όφελος της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και τρίτων φορέων (Πολεμικού Ναυτικού και ΕΑΣ Αιγίου).

Η παροχή τεχνικής υποστήριξης στα αντικείμενα αρμοδιότητάς του προς τις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας ή προς τρίτους.

Στο εργοστάσιο του Αράξου θα ανατεθεί η συντήρηση ... - The Best News

Ο Α. Κατσανιώτης προτείνει τη συντήρηση των ασθενοφόρων του ...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις