Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέες δόξες ζει η γούνα: 40% αύξηση επισκεψιμότητας και 30% αύξηση πωλήσεων στην Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Νέες δόξες ζει η γούνα: 40% αύξηση επισκ...
Χριστακόπουλος Θάνος

"Όλα δείχνουν ότι ξεκολλήσαμε από τον πάτο"

Με...αέρα αγοραστών ήρθαν στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς (4-7/5) οι 1.128 εμπορικοί επισκέπτες (αυξημένοι κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση) που την επισκέφτηκαν από 32 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Κορέα, οι ΗΠΑ και το Μεξικό, με τις πωλήσεις να καταγράφονται αυξημένες σε ποσοστό 30%, συγκριτικά με πέρυσι, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», Ιωάννης Κορεντσίδης. «Όλα δείχνουν ότι ξεκολλήσαμε από τον πάτο και παρόλο που δεν τρέφουμε αυταπάτες, ο κλάδος μετά από μια διετία απωλειών 80% σε επίπεδο εξαγωγών, φαίνεται ότι βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης», επισήμανε ο ίδιος.

«Τόσο η φετινή διοργάνωση που έγινε για πρώτη φορά σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo, όσο και οι εκθέσεις που προηγήθηκαν σε Χονγκ Κονγκ και Μιλάνο, δείχνουν διεθνή σημάδια ανάκαμψης για τον κλάδο παγκόσμια και για την χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Κορεντσίδης.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις...καλές κριτικές που απέσπασε η διοργάνωση, τόσο για την οργάνωση όσο και την επισκεψιμότητα που καταγράφηκε, ο κ. Κορεντσίδης επισήμανε ότι «τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι Έλληνες γουναράδες είναι φημισμένοι για την ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων τους, ενώ οι σταθερές τιμές - τα τελευταία δύο χρόνια - ακόμη και στα νέα σχέδια που έκαναν ντεμπούτο και στην έκθεση, λειτουργούν ως μαγνήτης για τους αγοραστές σε όλο τον κόσμο».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις