Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπέρ της μετονομασίας της οδού Κορίνθου στην Πάτρα σε οδό Κωστή Παλάμα τάσσεται η Αθηνά Τραχήλη

Υπέρ της μετονομασίας της οδού Κορίνθου ...

Τι αναφέρει το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Υπέρ της μετονομασίας της οδού Κορίνθου στην Πάτρα σε οδό Κωστή Παλάμα τάσσεται η Αθηνά Τραχήλη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Σε δήλωση της η κ. Τραχήλη αναφέρει:

«Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στην ανεξάρτητη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και στις αποφάσεις της. Εν τούτοις, ως δημότης της Πάτρας, θεωρώ ότι η πόλη οφείλει να τιμήσει την μνήμη του εθνικού μας ποιητή μετονομάζοντας την οδό Κορίνθου σε οδό Κωστή Παλαμά, τουλάχιστον στο μέρος της που περνά από το ιστορικό κέντρο. Η πρωτοβουλία που συγκέντρωσε ήδη 3.000 υπογραφές συνδημοτών δείχνει ότι η όλη προσπάθεια είναι συμβατή με την βούληση των πολιτών της Πάτρας. Ιδίως τώρα που ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της οικίας όπου γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς και η μετατροπή της σε χώρο πολιτισμού».

Και στην ίδια δήλωση η κ. Τραχήλη προσθέτει ότι «το αίτημα αλλαγής της ονοματοθεσίας του δρόμου συνδέεται και με την ανάγκη η Πάτρα να υπενθυμίζει στο διηνεκές ότι ήταν η γενέτειρα του μεγάλου Μεσολογγίτη ποιητή που, όπως έχει πει ο Μίκης Θεοδωράκης, η επιρροή του ήταν μεγαλύτερη από την επιρροή δέκα πρωθυπουργών. Είμαι σίγουρη ότι το αίτημα αυτό θα έχει ανταπόκριση και μάλιστα άμεσα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις